БОСАНЦИ ГОСТЕ ФИНЦЕ ЗА НОВЕ ЕВРОПСКЕ БОДОВЕ

ДЕТАЉ С ПРОШЛОНЕДЕЉНОГ МЕЧА У ТЕШЊУ БиХ - ЛУКСЕМБУРГ
ДЕТАЉ С ПРОШЛОНЕДЕЉНОГ МЕЧА У ТЕШЊУ БиХ - ЛУКСЕМБУРГ

Репрезентација Босне и Херцеговине имала је шест дана за славље и одмор после победе остварене у Тешњу против Луксембурга али и да се што боље припреми за нову препреку у групи Д дивизије  2 Купа европских нација у покушају пласмана у виши такмичарски ниво. Та препрека ће им сутра од 14 сати на терену стадиона Камберовића поље у Зеници бити у виду рагбиста Финске.

Сигурно је да је прошлонедељни тријумф много значио и стручном штабу и играчима али и навијачима али сада би требали да су већ увелико окренути ка новом ривалу. Финци на папиру можда делују као најлакши противник у групи  али то треба доказати и на терену.

Изгубили су као домаћини од Луксембурга 14:16 који је протеклог викенда поклекао у Трењу. На гостовању Норвешкој су претрпели убедљив пораз 32:3 од ривала који је једва савладао Босну 11:9. Међутим, у Атини су тријумфовали против Грчке 13:11 што свакао треба да пробуди опрез у табору Сафета Черима.

Успех од прошле суботе померио је Босну и Херецеговину са 89. на 86. место ранг листе Међународног рагби борда и свакако да би с новом победом даље допринели добром укупном утисаку у светској кући рагбија. Ипак, оно што је можда много важније у овом тренутку је да би са нова четири, евентуално пет бодова, сменили Луксембург на трећем месту табеле под условом да Лукембуржани сутра ремизирају или изгубе од Грчке на свом терену.

До сада Босна и Херцеговина и Финска су два пута одмеравале снаге. Интересантно је да у тим дуелима Босанци нису имали много среће а ни успеха. Скандинавци су били успешнији обзиром да су 7. октобра 2006. славили у Зеници 14:7 док су  17. маја 2008. у Финској ремизирали  3:3. Улаз на на сутрашњу утакмицу Босна и Херцеговина – Финска је слободан.

ТАБЕЛА ГРУПЕ Д, ДИВИЗИЈЕ 2 КУПА ЕВРОПСКИХ НАЦИЈА

[table “34” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.