БУНТОВНИЦИ ИЗНЕНАДИЛИ КРУСЕЈДЕРСЕ

СРЕДИЛИ КРСТАШЕ: Марк Џерард центар Ребелса у контакту с капитеном Крусејдерса и Ол блекса Ричијем Мек Коувом.
СРЕДИЛИ КРСТАШЕ: Марк Џерард центар Ребелса у контакту с капитеном Крусејдерса и Ол блекса Ричијем Мек Коувом.

Бунтовници, губитници, аутсајдери из Мелбурна после данашњег меча и тријумфа против најуспешније франшизе Супер рагбија свих времена, дефинитивно ће изгубити неке од претходно наведених епитета. За изненађење кола Ребелси су се изборили победом против Крусејдерса 28:19 (10:19). У првом мечу другог дана 12. викенда најјачег клубског такмичења јужне хемисфере Хурикејнси су славили у новозеландском дербију савладавши Хајлендерсе у Данедину 26:20 (9:14).

Крусејдерси који су били апсолутни фаворити пред меч, што би се народски рекло, од готовог су направили вересију. У свом првом гостовању у Мелбурну имали су вођство на полувремену 19:10 есејеим Семјуела Вајтлока и прецизним ударцима Тома Тејлора из трансформације и четири казне. Међутим, наставак је припао Ребелсима.

ИЗНЕНАДИЛИ ВЕЛИКАНА: Ник Фипс деми Ребелса, постиже есеј против Крусејдерса
ИЗНЕНАДИЛИ ВЕЛИКАНА: Ник Фипс деми Ребелса, постиже есеј против Крусејдерса

Франшиза која је тек прошле сезоне формирана и прикључена Супер рагбију савладала је седмоструког шампиона. Један од најзаслужнијих за до сада највећи успех Ребелса је легенда аустралијског рагбија Стирлинг Мортлок. Ветеран је прво пресекао додавање Бена Френкса и упослио Ника Фипса који је постигао други есеј на мечу. У практично следећем нападу, одмах после почетног ударца Мортлок је одлично одрадио допуну са Купером Вуном и сам поентирао.

До краја утакмице у главном граду аустралиске државе Викторија је било више од десет минута али Крусејдерси из једног од најузбудљивих сусрета сезоне, нису успели да извуку ни бонус бод за поразод од седам или мање поена разлике.

УРАГАН ОДНЕО ПОБЕДУ ИЗ ДАНЕДИНА: Адре Тејлор у ваздушном дуелу са Хајлендерсима.
УРАГАН ОДНЕО ПОБЕДУ ИЗ ДАНЕДИНА: Адре Тејлор у ваздушном дуелу са Хајлендерсима.

У сусрету одиграном на Форсит Бар стадиону у Данедину екипе су се пет пута смењивале у вођству. Ипак, последњу превагу направили су гости из престонице Земље великог белог облака. Есејем Џулијана Савее и трансформацијом Баудена Барета Хурикејнси су четири минута пред последњи звиждук судије направили одлучујући преокрет и однели четири бода на северно острво Новог Зеланда.

РЕЗУЛТАТИ И РАСПОРЕД УТАКМИЦА 12. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Јуче:

БЛУЗС – ЛАЈОНС 25:3 (10:3)

ВАРАТАС – БУЛС 24:27 (13:10)

Данас:

ХАЈЛЕНДЕРС – ХУРИКЕЈНС 20:26 (14:9)

РЕБЕЛС – КРУСЕЈДЕРС 28:19 (10:19)

ШАРКС – ВЕСТЕРН ФОРС

СТОРМЕРС – ЧИТАС

Сутра:

РЕДС – ЧИФС

БРАМБИСИ су слободни у 12. колу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.