ВЕШАНИ САВЛАДАЛИ ТОНГУ

КОНАЧНО СЛАВИЛИ НА ИДЕН ПАРКУ: центар Змајева Џејми Робертс пред контакт с Тонганцима
КОНАЧНО СЛАВИЛИ НА ИДЕН ПАРКУ: центар Змајева Џејми Робертс пред контакт с Тонганцима

Рагбисти Велса били су бољи од репрезентативаца Тонге у првом од два тест меча Пацифик изазова који се одржава на терену стадиона Иден парк у Окланду тријумфовавши 24:6 (8:3) . Келти су славили есејем Алекса Катберта и казненим док је Сем Дејвис био прецизан из четири казнена ударца.

Све поене за Тонгу укњижио је Сонатане Такулуа. Деми момака са пацифичких острва успешно је два пута извео шутеве на гол после казни који су згрешили Велшани.

Змајеви су били десетковани одсуством најбољих репрезентативаца који ће у суботу у Роторуи помоћи Британским и Ирским Лавовима да остваре тријумф у окршају са Маори Ол блексима у оквиру наставка турнеје по Новом Зеланду, и који ће им уједно бити последња провера пред први тест са Новозеланђанима у Окладну за недељу дана.

Без обзира на ту чињеницу, Велшани су били довољно кадри да надиграју Тонгу која је достојно и рабро борила и показала свој непресушни таленат.

Змајеви су остварили први историјски успех, обзиром да су коначно успели да забележе тријумф на Иден парку. Све претходне мечеве на овом спортском здању Велс је одиграо против Новог Зеланда који никад до сад није успео да победи на њиховом терену.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.