ЗМАЈЕВИ СПАЛИЛИ ДЕТЕЛИНУ У КАРДИФУ

ТРК ПРЕД ЕСЕЈ: Мајк Филипс бежи Томију Боуву, саиграчу из Оспрејса пред полагање.
ТРК ПРЕД ЕСЕЈ: Мајк Филипс бежи Томију Боуву, саиграчу из Оспрејса пред полагање.

Много бољом игром у другом полувремену Велшани су успели да надокнаде минус из првог дела игре и савладају Ирску на стадиону Миленијум у Кардифу. Колико су Змајеви били доминантнији у других 40 минута сведочи чињеница да су спречили госте са Смарагног острва у постизању поена.

Капитен Ираца Брајан О` Дрискол одлично је испратио продор, покупио пас од Томија Боува у првом нападу и положио лопту у есеј простор Велса а Ронан О` Гара је био сигуран из трансформације за вођство од 7:0.

КАПИТЕНСКИ: Брајан О` Дрискол постиже есеј за Ирску.
КАПИТЕНСКИ: Брајан О` Дрискол постиже есеј за Ирску.

До одласка на одмор отварачи и шутери обе екипе Џејмс Хук и О` Гара, разменили су варту у коју се и Ли Халфпени умешао. Домаћини су у тој битци били успешнији обзиром да су из три досуђене казне у односу на две колеге с друге стране упутили прецизане ударце на гол.

После само десет минута игре у другом полувремену Велшан су успели да ураде оно што нису могли током целог првог. Мајк Филипс за којег би обзиром на физичке предиспозиције помислили да је играч треће линије а не деми, после кратког аута, истрчао је по левој страни и постигао есеј. Са готово аут линије Хук је погодио трансформацију и предност Ираца од четири поена претворила се у минус три. До краја меча Хук је још једном погодио гол из казне чиме је запечатио победу Велса.

ШОН О` БРАЈАН У ПРОДОРУ
ШОН О` БРАЈАН БЕЖИ МЕЈУУ РИСУ

ВЕЛС – ИРСКА 19:13 (9:13)

Стадион Миленијум у Кардифу.

Гледалаца: 74.000.

Главни судија: Џонатан Каплан (Јужна Африка).

Помоћници: Крег Жубер (Јужна Африка), Питер Алан (Шкотска).

Судија у ТВ студију: Гафи Варен (Енглеска).

ВЕЛС: Пол Џејмс, Метју Рис (Ричард Хибарт 72`), Крег Мичел (Џон Јап 18`), Бредли Дејвис, Алун Вин Џонс, Дан Лидијат, Сем Ворбартон, Рајан Џонс (Џонатан Томас 59`), Мајк Филипс, Џејмс Хук, Шејн Вилијамс, Џонатан Дејвис, Џејми Робертс, Ли Халфпени, Ли Брн.

ЕСЕЈИ: Мајк Филипс (49`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џејмс Хук (50`)

КАЗНЕ: Џејмс Хук (19`, 28`, 69`) Ли Халфпени (39`,)

ИРСКА: Киан Хили, Рори Бест (Шон Кронин 76`), Мајк Рос (Том Корт 69`), Донака О` Калахан (Лио Кален 75`), Пол О` Конел, Шон О` Брајан, Дејвид Валас, Џејми Хислип (Денис Леми 69`), Питер Стрингер, Ронан О` Гара (Џонатан Секстон 49`), Кит Еарлс, Гордон Д` Арси, Брајан О` Дрискол, Томи Боув, Лук Фицџералд (Педи Валас 72`).

ЕСЕЈИ: Брајан О` Дрискол (3`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ронан О` Гара (4`)

КАЗНЕ: Ронан О` Гара (33`, 40`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.