ИЗВЕШТАВАЋЕМО ВАС СА ДЕРБИЈА ЧЕТВРТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

ДИРЕКТНО И ЕКСКУЗИВНО ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКУЗИВНО ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић

Рагби Озону припала је част и задовољство да Вас директно и ексклузивно, јубиларну, десету годину за редом, извешатавмо са Новог Зеланда и најјачег такмичења јужне хемисфере уоквиреног у Супер рагби Пацифику. Као и синоћ из Велингтона, данас ћемо Вам преностити најзанимљивије детаље са дербија четвртог кола Блузс – Крусејдерс.

Надалеко је познат ривалитет Окланда и Крајстчрча и сусрет житеља и представника највећих градова северног острва Аотеарое обојених у плаво – бело и јужног свог у црно – црвеним бојама, привлачи пажњу па и све да је у питању играње ластиша у било којој конкуреници и узрастном добу.

Када се на то дода да ће се две стране сударити на терену стадиона Иден парк у Окланду у нацоналном спорту за којим су житељи пацифичке државе просто луди, није тешко схватити димензију и величину окршаја Блузса и Крусједерса.

Најуспешнија екипа са 12 титула шампиона Супер рагбија није најбоље заапочела сезону. У три рунде Крусејдерси су забележили само једну победу и два пораза, последњи од Фиџијан Друе на Фиџију који је посебно болело, скоро како и пораз одЧифса у првом колу на свом терену.

С друге стране, Крсташи су велики дужници Блузисма, ако ни због чега другог, онда барем због пораза у прошлогодишњем финалу Супер рагбија.

Рагби Озону припала је част и задовољство да Вас поново извештава са највећех дербија јужне хемисфере.

Уживајте!

Јован Бајић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.