КРИС РОБШОУ ИМЕНОВАН У КАПИТЕНА ЕНГЛЕСКЕ

КАПИТЕН ЕНГЛЕСКЕ: Крис Робшоу.
КАПИТЕН ЕНГЛЕСКЕ: Крис Робшоу.

Рагби савез Енглеске издао је саопштење у којем обавештава јавност да је за капитена репрезентације пред утакмицу Купa шест нација са Шкотском у Единбургу именован Крис Робшоу. У истом обавештењу стоји да је Дилон Армитиџ суспендован из Екипе елитних играча ЕПС (Elite Player Squad), тачније Ингланд Саксонса (England Saxons), односно другог тима Енглеске из којег су у први напредовали Томас Валдром и Метју Банахан.

Крис Робшоу који је капитен и у Харлеквинсима означен је као најмириснија Црвена ружа у башти привременог селектора Енглеске Стјуарта Ланкастера где су баштовани још Грам Ровнтри и Енди Фарел.

Имамо велику групу играча који су демонстрирали предводничке способности и био сам веома импресиониран како су их до сада испољавали. Крис је кључни члан те групе што је показао и у Харлеквинсима и док сам радио с њим у Саксонсима да може водитзи тим и тактички и страсно. Одушевљен сам што је добио шансу да искаже своје способности и на највећем нивоу и знам да ће то бити веома поносан тренутак за њега, његов клуб, породицу и пријатење када у суботу буде предводио Енглеску на стадиону Марејфилд у Единбургу – рекао је Ланкастер.

ТУЧАРОШ: Дилон Армитиџ.
ТУЧАРОШ: Дилон Армитиџ.

С друге стране, прецизније из другог тима Црвених ружа не стижу баш пријатне вести за енглеску рагби јавност. После суботње победе Саксонса против Ирских Вучјих хртова (Irish Wolfhounds) 23:17, односно другог тима рагбиста са Смарагног острва на Сенди парку у Ексетеру, Дилон Армитиџ је ухапшен у Трокају и саслушан од полиције Девона и Кронвала под оптужбама да је учествовао у инциденту (претпоставља се тучи) који се десио у ноћном клубу у градићу на југозападу Енглеске.

Дилон, најстраји од браће Армитиџ, Стефана и Гаја, други је играч из Екипе елитних играча који је суспендован. Прецизније, Дани Кер, деми Харлеквинса сада није ни био уврштен у ЕПС јер је првог дана у новој години ухапшен због вожње у пијаном стању због чега га је суд казнио са 3.000 фунти и одузимањем возачке дозволе на 16 месеци. Овим потезима Стјуарт Ланкастер је показао да је чврст у намери да коначно заведе ред међу играче који представљају Енглеску.

ПОНОВО У ПРВОМ ТИМУ ЕНГЛЕСКЕ: Томас Валдром.
ПОНОВО У ПРВОМ ТИМУ ЕНГЛЕСКЕ: Томас Валдром.

Метјуа Банахана првотимаца Бата који се подједнако добро сналази на позицијама центра и крила и натурализоваог Новозеланђанина Томаса Валдрома играча треће линије мелеа Лестер Тајгерса, Стјуарт Ланкастер је из Саксонса позвао у први тим обзиром да је двојац Глостера Лук Наравеј и Хенри Триндер испао из игре због повреда. Енглеска је пред први окршају у овогодишњем Купу шест нација већ остала без Тобија Флуда, Кортнија Лоувса, Ману Самое Туилагија и Тома Вуда.

Томас Валдром и Метју Банахан су били у националном тиму на Светском првенству на Новом Зеланду с том разликом да је Банахан осетио чари играња на Мондијалу. Без обзира на добре игре у Хоукс Беју, Хурекејнса и Крусејдерсима Томас није могао да се избори за статус Ол блека после чега је прешао у Лестер Тајгерсе 2010. Обзиром да му је баба била рођена у Енглеској стекао је право да игра за Црвене руже и следеће године је позван ЕПС. Повреда Ендруа Шеридена направила му је место у екипи за Мондијал где ипак није заиграо. У суботу је дебитовао за Саксонсе есејем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.