КРСТАШИ ОШТРЕ МАЧЕВЕ ЗА БРАМБИСЕ

РАГБИ ОЗОН ПОНОВО НА РАГБИ ЛИГА ПАРКУ
РАГБИ ОЗОН ПОНОВО НА РАГБИ ЛИГА ПАРКУ

Последњи тренинг пред очима јавности пред утакмицу са Брамбисима Крусејдерси су одрадили на терену Рагби парка у насељу Сеинт Албанс у Крајстчрчу. Сусрет 12. кола која ће се одиграти на стадиону Рагби лига парк, представља прекретницу Крсташима у сезони. Ако желе да изборе место у плеф офу Супер рагбија кроз Новозеландксу конференцију, где свега шест бодова дели пет франшиза, морају да се потруде да у сваком предстојећем сусрету остваре тријумф. Први тест ће бити у суботу против Бранбиса који су првопласирани и у Аустралијској конференцији и свега бод заостатка за водећим шарксима у генералном пласману. Ми ћемо бити у новинарској ложи Рагби лига парка и директно Вас извештавати са лица места.

Брамбиси су у претходног викенда против Чифса показали и доказали ко су и шта су против две године за редом шампиона Супер рагбија водивши у једном тренутку против Чифса 36:9 које су на крају савладали 41:23. Оно што им иде у прилог је да су ове године победили сваку новозеландску франшизу са којом су укрстили копља али и да су Крусејдерси од два меча од три колико су их одиграли на домаћем терену, изгубили.

ПРЕД НОВИНАРИМА: Ричи Мек Коув, ФОТО: Јован Бајић
ПРЕД НОВИНАРИМА: Ричи Мек Коув, ФОТО: Јован Бајић

Велики хендикеп за Крсташе пред гостовање Брамбиса биће и одсуство због повреде капитена Керијана Рида. Међутим, тренер домаћих у суботњем мечу Тод Белкедер има и више него адеквану замену. Од првом минута на терену Рагби лига парка биће капитен Ол блекса Ричард Мек Коув. Универзалац у трећој линији скрама који је стекао славу на отвореном крилном, после тренига је био окупиран новимарима.

Веома сам узбуђен што ћу поново и то пред својом публиком играти у дресу Крусејдерса. Свесни смо да су Брамбиси у веома доброј форми и да ће бити изузетно тешко надиграти их у суботу али далеко од тога да немамо ту намеру. Фокусирали смо тачке и сегменте игре где ћемо их најаче ударити – рекао је Ричи Мек Коув везано за утакмицу.

Било је питања која су се односила на бандажна палцу шаке леве руке на која је Ричи дао објашњења:

Ништа озбиљно. Чисто из предострожности ради. Осетио сам бол и желели смо да спречимо било какав ризик од настанка повреде.

Крсташи и Брамбиси су се 20 пута састајали. Крусејдерси су у тим окршајима остварили 12 победа ток су момци из аустралијске престонице у осам мечева славили.

Јован Бајић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.