КРУСЕЈДЕРСИ ПРЕКО ЧИФСА ПРОШЛИ У ФИНАЛЕ СУПЕР РАГБИЈА

СТРЕЛАЦ ПРВЕНЦА: Брајан Хал у загрљају саиграча. ФОТО: Getty Images
СТРЕЛАЦ ПРВЕНЦА: Брајан Хал у загрљају саиграча. ФОТО: Getty Images

Одличном игром и контролом готово читавим током меча, Крусејдеси су на домаћем терену Рагби лига парка у Крајстчрчу савладали Чифсе у првом полуфиналу Супер рагбија, постигавши четири есеја од којих су два била дело Сете Таманивалуа за тријумф 27:13 (10:6) и пласман у утакмицу за шампиона јужне хемисфере.

Чифси су уводним моментима меча имали инцијативу јер су практично првих 15 минута сусрета имали лопту у свом поседу а играло се углавном на средини терена, али Крсташи су убрзо консолидовали редове.

Прво је Ричи Мо` унга покренуо семафор ударцем из казне, што је покренуло машинерију из Крајстчрча.

Рајан Кроти је направио одлучујући продор кроз тројицу играча и приликом обарања проиграо је Израела Дага. Универзалац у дијагонали Крусејдерса и Ол блекса, у полуфиналу на позицији десног крила, нашао се на левом, и у кључном моменту је додао лопту унутра ка Брајану Халу. Демију домаћих је остало да испринта и положи што је Хал и учинио за увећање вођства.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Ричи Мо` унга је поново био прецизан за 10:0.

Чифси су имали веома изгледну прилику из које су, чинило се постигли есеј. Међутим, после консултација са помоћником у ТВ студију Гленом Њуменом, Глен Џексон је поништио поентирање гостију јер је лопта испала у напред Тиму Нанају Вилијамсу у покушају да ухвати шут иза одбране Џејмса Лоуа.

Чифси су нешто касније постигли прве поене на мечу из казненог ударца Демијена Мек Кензија.`

До одласка на одмор, Демијен Мек Кензи је из још једног прецизног шута на гол из казне умањио предност Крусејдерса на 10:6.

У наставку меча такође је вођена буквално рововска борба за сваки педаљ терена. Успешни су били поново Крусејдерси.

Непажња је скупо коштала госте са северног острва Аотеарое.

Џејмс Лоу је покушао да испуца лопту али је био неопрезан и изблокирао га је Сета Таманивалу. Одбитак је покупио Израел Даг и неометано отрчао до есеј простора и положио.

Није дуго прошло а Сета Таманивалу је одрадио оно што је наместио Израелу Дагу. Најпре су Чифси Џеку Гудхјуу онемогућили да положи оборивши га на леђа и поклопивши га у самом есеј простору после чега је Глен Џексон досудио скрам за Крусејдерсе на пет метара од гол линије. Домаћини су одиграли уиграну комбинацију у којој је главна мета био Сета Таманивалу. Тамнопути и хитроноги рагбиста је избегавши одбрану успешно поентирао.

Ричи Мо` унга је био сигуран за додатна два поена после есеја Фиџијанца.

Међутим, ту није био крај одличне игре Сете Таманивалуа. Крило Крусејдерса се поново уписало у листу стрелаца, овог пута постигавши есеј на десној страни терена. Акција је поново била покренута после скрама, и поново је вештина и способност Фиџијанца дошла до изражаја.

Утешно полагање за индиспониране госте укњижио је Броди Реталик. Најбољи играч света за 2014. годину испратио је акцију коју су Чифси започели брзо одигравши казну уместо испуцавања у аут.  Играч друге линије скрама је пратио ток напада, и нашавшпи се на правом месту у право време, и постигао есеј. Демијен Мек Кензи је трансформисао полагање Ол блекса за коначних 27:13.

Крусједерси су се пласирали у финале Супер рагбија. Противник ће им бити бољи из другог полуфинала Лајонс – Хурикејнс. Ако Јужноафриканци победе меч за титулу ће се играти у Јоханезбургу обзиром да су Лавови били први у генералном пласману после лигашког дела сезоне. У случају тријумфа Хурикејнса, Крусејдерси ће играти финале на домаћем терену у Крајстчрчу.

КРУСЕЈ. ДЕРС – ЧИФС 27:13 (10:6)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 13.000

Главни судија: Глен Џексон

Помоћници: Агнус Гарнер, Бен О` Кифи

Судија у ТВ студију: Глен Њуман

КРУСЕЈДЕРС: Џо Муди, Коди Тејлор, Овен Френкс, Скот Барет, Семјуел Вајтлок, Џордан Тауфуа, Мет Тод, Керијан Рид, Брајан Хал, Ричи Мо` унга, Сета Таманивалу, Рајан Кроти, Џек Гудхју, Израел Даг, Давид Хавили

Бен Фунел, Вајат Крокет, Мајкл Алаалатоа, Лук Романо, Питер Саму, Мичел Дурмонд, Мичел Хант, Џорџ Бриџ

ЕСЕЈИ: Брајан Хал (16`), Израел Даг (50`), Сета Таманивалу (58`, 74`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (17`, 60`),

КАЗНЕ: Ричи Мо` унга (15`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ЧИФС: Кејн Хејмс, Нејтан Харис, Непо Лаулала, Мајкл Браун, Броди Реталик, Лиам Месам, Сем Кејн, Мајкл Лич, Тавера Кер Барлоу, Ерон Круден, Џејмс Лоу, Чарли Нгатаи, Ентон Леинарт Браун, Тим Нанаи Вилијамс, Демијан Мек Кензи

Лиам Полварт, Еидан Рос, Ату Моли, Доминик Брд, Лаклан Бошиер, Фајнали Кристи, Стивен Доналд, Шон Стивенсон

ЕСЕЈИ: Броди Реталик (78`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (78`)

КАЗНЕ: Демијен Мек Кензи (27`, 39)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.