ЛАВОВИ НЕ ПРОМЕЊЕНИ ЗА ОДЛУЧУЈУЋИ ТЕСТ СА ОЛ БЛЕКСИМА

ТРЕНИРАЈУ У МИРУ НОВОЗЕЛАНДСКЕ ИДИЛЕ: Џонатан Секстон на тренингу у Квинстауну. ФОТО: Стивен Мек Карти/SPORTSFILE
ТРЕНИРАЈУ У МИРУ НОВОЗЕЛАНДСКЕ ИДИЛЕ: Џонатан Секстон на тренингу у Квинстауну. ФОТО: Стивен Мек Карти/SPORTSFILE

Колико је Ворен Гетланд био задовољан учинком својих пулена у другом тест мечу са Ол блексима, најбоље осликава чињеница да се за трећи, одлучујући сусрет са светским шампионима који је на програму у суботу на Иден парку у Окланду, определио да изведе идентичан тим као претходне суботе у Велингтону.

Британски и Ирски Лавови последњи пут су именовали исти састав за два везана теста пре 24 године када су такође, као и сада, били на турнеји по Новом Зеланду што само говори колико је овај моменат специфичан. Сигурно да има разлога за тако нешто, а разлоге је најбоље објаснио и описао Ворен Гетланд.

Одлучили смо да наградимо играче за учинак и храброст коју су показали у преокрету када само губили 18:9, што су успели да сами себе да ископау из рупе у коју су се укопали – рекао је Новозеланђанин на клупи Британских и Ирских Лавова.

То значи да ће туристи и даље играти са два креатора игре, једним Џонатаном Секстоном на отварачу, и другим Овеном Фарелом на првом центру.

Лајонси ће у трећем, одлучујућем тесту играти у саставу:

Мако Вунипола, Џејми Џорџ, тадх Фурлонг, Маро Итоје, Алун Вин Џонс, Сем Ворбартон, Шон О` Брајан, Таулупе Фалетау, Конор Мареј, Џонатан Секстон, Елиот Дејли, Овен Фарел, Џонатан Дејвис, Ентони Вотсон, Лиам Вилијамс

Кен Овенс, Џек Мек Гра, Кајли Синклер, Кортни Лоувс, Си Џеј Стандер, Рис Веб, Бен Те` о, Џек Новел

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.