ЛЕИНСТЕР СМЕНИО СКАРЛЕТСЕ СА ТРОНА

ШАМПИОНИ КЕЛТСКЕ ЛИГЕ: рагбисти Леинстера
ШАМПИОНИ КЕЛТСКЕ ЛИГЕ: рагбисти Леинстера

Тријумфом 40:32 (21:11) у финалу Про 14 одиграном на стадиону Ленсдаун Роуд у Даблину против Скарлетса, рагбисти Леинстера су сменили Велшане са трона и објединили титулу шампиона келтске лиге са титулом шампиона Европе освојене недељу дана раније.

На истом месту где су претходне суботе у финалу Купа европских рагби шампиона били бољи од Расинг Метроа, и узели четврту круну у елитном такмичењу клубова Старог континента, момци Леинстера су поново обрадовали домаће присталице, јер се и ово финале играло у Даблину.

Резултат то и не говори јер су Скарлетси у завршници сусрета укњижили два од четир есеја, и тиме ублажили и учинили пораз подношљивијим, али Леиснтер је био доминантнији у односу на комшије са десне обале Ирског мора.

У 70. минуту домаћи су се одлепили на 40:18 трансформацијом Џоеја Карберија које му је омогућило полагање Џека Конана.

Без обзира што је у тим моментима утакмица практично и била решена, Скарлетси су показали прави спортски худ, неодуставши од одбрани титуле шампиона келтске лиге којој су се од прошле године придружили и Јужноафриканци поред Италијана који су ту присутни од сезоне 2010/2011.

Верне Кругер, својим првим, а Џони Мек Никол трећим есејем, чиме је постао хет трик јунак сусрета, уз трансформације Дена Џонса и Лија Халфпенија који је завршио меч са 12 поена из три претварања и две казне, екипа из Велса је дошла на осам заостатка, али је било касно за нови преокрет.

Освајањем трофеја у Про 14 и Купу европских шампиона, Леинстер је постао први келтски тим који је објединио домаће и међународно клупско такмичење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.