МЕК КЕНЗИ ЗАВИО ПЛАВЦЕ У ЦРНО

ЗАУСТАВЉЕНИ У ХАМИЛТОНУ: крило Блузса Марк Телеа у продору против Чифса.

У дерби сусрету северног острва Новог Зеланда који је закључио пето коло Супер рагби Аотеарое, Демијен Мек Кензи је есејем постигнутом у последњем сусрету утакмице и трансформацијом у продужетк, направио преокрет и донео Чифсима победу 15:12 (0:7) на стадиону Ваикато против фаворизованих Блузса.

Од самог почетка сусрета водила се веома изједначена борба у где ни једна од страна није успела да напави превагу која би јој донела резултатску превагу.

Негде око средине полувремена Блузси су имали иницијативу. Поглавице су биле натеране да направе три казне за редом што је приближило госте на десетак метара од гол линије. Прилике издејствоване од Плаваца који су за гостовање у Хамилтону били у белој опреми, уместо шутева на стативе тражили су скрам али ни у једој од три везане шансе нису имали жењени исход, односно, нису угурали Чифсе у есеј.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић

Домаћини су се решили опасности грешком Блузса који били лоши у додавању избацивши лопту у аут али Чифси били још лошији у извођењу убацивања  што су синови Окланда искористили. Фајнали Кристи је заустављен тик пред есеј линију али је Акира Иоане, покупивши је из рака, успео да је пренесе перко са још четворицом противника на својим леђима и положи. Отере Блек је био прецизан после есеја крилног треће линије скрама из трансформације чиме су Плавци повели 0:7.

Да има срце као кућа Демијен Мек Кензи је опет покатао када је у 30. минуту.  Марк Телеа је био у пуном налету, и баш пред полагање у сам угао есеј простора, аријер који је висок 177 центиметара и тежак свега 78 килограма приликом обарања крила вишљег од себе десет центиметара и тежег скоро 20 килограма, избио лопту и избацио га у аут!

Прве поене за Чифсе, у шестом минуту наставка, постигао је Демијен Мек Кензи из казненог ударца.

У наставку прво веће узбуђење збило се у 53. минуту када је Ентон Леинарт Браун стигао шут у есеј простор Блузса. Међутим, главни судија меча Џејмс Дулман је тражио од колеге у ТВ студију да погледа да ли је центар Ол блекса положио, а Ерон Патерсон је на поновљеним и успореним снимцима установио да није, односно, да није имао контролу над лоптом.

Домаћини су направили преокрет преко Саимисонија Таукеи` ахоа који је положио после доброг мола Чифса. Нажалост по навијаче Поглавица Демијен Мек Кензи није погодио гол изпретварања за увећање предности.

У 76. миуту Чифси су имали казну али уместо шута на гол одлучили су се да иду на аут који су лоше извели чиме је прилика да се приближе на свега један заостатка пропала.

Ипак, огромно срце осредњег човека растом, пресудило је утакмицу.

Поглавице су направили контра напад, и за час се нашли пред гол линијом. Лопта је дошла до Демијен Мек Кенција који је имао вишак саиграча на десној страни али се аријер Чифса ипак одлучио на соло продор што се учинило као катастрофална грешка. Међутим, Демијен Мек Кензи је успео да се измигољи одбрани Блузса, постигне есеј у последњем минуту сусрета и трансформацијом сопственог полагања овери победу 15:12.

ЧИФС – БЛУЗС 15:12 (0:7)

Стадион Ваикато у Хамилтону

Гледалаца: 12.000

Главни судија: Џејмс Дулман (Нови Зеланд)

Помоћници: Пол Вилијамс (Нови Зеланд), Агнус МејМејби (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Ерон Патерсон (Нови Зеланд).

ЧИФС: Едан Рос, Симисони Тауеи` ахо,  Агнус Та` авао, Самипени Финау, Наитоа Ах Куои, Мајкл Браун, Сем Кејн, Лук Џејкобсен, Бред Вебер, Кејлеб Траск, Шон Ваинуи, Квин Тупаеа, Ентон Леинарт Браун, Шон Стивенсон, Демијен Мек Кензи

Бредли Слејтер, Оли Норис, Рубен О` Нил, Сајмон Паркер, Пита Гус Совакула, Те Тоироа Тахуриоранги, Алекс Нанкивел, Чејс Тиатиа

ЕСЕЈИ: Саимисони Таукеи` ахо (58`), Демијен Мек Кензи (80`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (80` + 1`)

КАЗНЕ: Демијен Мек Кензи (46`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

БЛУЗС: Алекс Хоџман, Лутер Толаи, Непо Лаулала, Патрик Туипулоту, Џош Гудхју, Акира Иоане, Далтон Папали` и, Хоскинс Сутоту, Фајнали Кристи, Отере Блек, Кејлеб Кларк, Хари Пламер, Реико Иоане, Марк Телеа, Стивен Перофета

Лени Аписаи, Карл Ту` инукуафе, Офа Ту` унгафаси, Џерард Каули Туиоти, Том Робинсон, Адриан Чоат, Џонатан Руру, Ти Џеј Фаиане

ЕСЕЈИ: Акира Иоане (26`), Том Робинсон (62′)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Отере Блек (27`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.