МОНДИЈАЛ У ЕНГЛЕСКОЈ ВЕЋ ПРЕВАЗИЛАЗИ СВЕ ПРЕТХОДНЕ

РУШИ РЕКОРДЕ
РУШИ РЕКОРДЕ

Светско првенство које ће за три дана почети у Енглеској, по до сада објављеним прорачунима и статистичким подацима, већ је превазишло све претходне по много чему. Мондијал ће доћи и до нове публике на територијама на којима за сада није имао приступ потврђено је из Светског рагбија, односно Међународног рагби борда како се до новембра лане звало руководеће тело.

Осмо издање смотре најбољих рагбиста планете које ће се у следећих седам и по недеља одржати у 10 енглеских градова и у Кардифу, главном граду Велса, на 13 стадиона који ће угостити  20 репрезентација кроз 48 утакмица, већ је оборило све рекорде по продаји улазница. До сада их је продато 2,25 милиона, односно више од 95 процената капацитета, чиме је премашен рекорд из 2007. када се турнир одржао у Француској и за 60 одсто пребацио продате улазнице на Новом Зеланду пре четири године.

Претпоставља се да ће Мондијал путем ТВ пријемника преко 103 лиценцираних ТВ емитера у 209 држава бити доступан преко 772 милиона кућних домаћинстава што је за 15 процената више у односу на Светско првенство на Новом Зеланду 2011.

Организатори очекују приход од око 24о милиона британских фунти, односно 369,94 милиона евра од чега је преко 65 процената зарада од телевизијских права.

Ето, Мондијал још није ни почео а већ обара рекорде…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.