НАПУСТИО НАС ЖЕЉКО

ЖЕЉКО САРИЋ
ЖЕЉКО САРИЋ

Рагби 13 федерација Србије са дубоким жаљењем обавештава јавност да је некадашњи репрезентативац наше земље Жељко Сарић трагично изгубио живот у недељу 31.августа у 37.години живота.

Жељко Сарић је вишеструки репрезентативац Србије и Југославије у оба кода рагбија. Један од најталентованијих играча пониклих на српским теренима, рагби каријеру је започео у београдском Сингидунуму 1996. Након краћег задржавања у Жаркову, са целом генерацијом играча из своје екипе основао је Рагби клуб „Дорћол“ 1998.године, чије је боје бранио до последњих играчких дана.

Готово све утакмице одиграо је на позицији отварача, а за репрезентацију Србије у рагбију 13 дебитовао је 18.јуна 2005. против Холандије на историјској првој утакмици националног тима на домаћем терену. Повреда га је спречила да заигра у квалификацијама за Светски куп 2008., па га је тадашњи селектор Џон Ризман придружио стручном штабу.

На клупском нивоу, готово целу играчку каријеру провео је у Дорћолу, ког је са позиције отварача предводио ка освајању 4 титуле шампиона и једног Купа Србије у рагбију 13, односно 2 Купа Југославије у рагбију 15 као играч и још један као члан стручног штаба.

У историју је ушао као најбољи стрелац првог шампионата Србије. Одликовала га је префињена техника, изванредна игра ногом и прецизан шут, осећај за простор у одбрани и нападу, те фанатична борбеност, готово непојмљива за аматерског спортисту. Својим примером је мотивисао саиграче да пруже понекада и више од сопствених могућности.

Ван рагби терена, Сарић је био омиљен у друштву, тимски играч, поуздан пријатељ, а пре свега брижни отац, син и супруг. По престанку бављења рагбијем, посветио се више и својим великим старстима, риболову и мотоциклима. Са групом истомишљеника из краја у коме је одрастао основао је и Мото клуб „Дорћол“. Међутим, наставио је да бодри рагби 13 репрезентацију и свој клуб, увек на трибини кад играју „орлови“ или „паукови“.

Рагби 13 заједница изражава најдубље саучешће породици, родбини и бројним пријатељима, који ће се од Жељка Сарића опростити у четвртак, 4.септембра. Сахрана ће бити одржана на београдском гробљу Лешће у 13.30, док ће опело бити одржано пола часа раније

Преузето са званичне странице Рагби 13 федерације Србије

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.