НОВО ЛИЦЕ НА ПОЗИЦИЈИ ОТВАРАЧА НОВОГ ЗЕЛАНДА

ПОВРАТНИ И ДЕБИТАНТ: Колин Слејд и Том Тејлор (десно) на тренинигу Ол блекса
ПОВРАТНИ И ДЕБИТАНТ: Колин Слејд и Том Тејлор (десно) на тренинигу Ол блекса

Због повреде колена Ерона Крудена протеклог викенда у победи над Аустралијом и касније откривеног истегнућа мишића подколенице Круденове замене Баудена Берита, као и ранијег отписивања на четири недеље Данијела Картера, селектор Новог Зеланда Стив Хенсон био је принуђен да у тим позове нова два отварача за узвратни меч Бледислоу купа у оквиру Купа четири нације. Црни дрес са бројем десет на леђима у суботу у Велингтону против Валабиса носиће Том Тејлор а резерва ће му бити Колин Слејд.

Овим ће Том Тејлор, универзалац у дијагонали Крусејдерса и Кантерберија дебитовати у репрезентацији Новог Зеланда док ће бившем Крсташу, рођеном у Крајтчрчу, сада момку из редова Хурикејнса, то бити повратак у национали тим. Слична је судбина задесила Ол блексе и пред нокаут фазу Мондијала 2011.

Пред последњу утакмицу у групи са Канадом, повредио се Данијел Картер а у четвртфиналном дуелу  с Аргентином и тада други отварач Колин Слејд чиме је тадашњи селектор Грам Хенри, коме је Стив Хенсон био помоћник, био принуђен да позове Ерона Крудена. Малерозни тренд се наставио и у финалу се повредио Круден. Њега је у мечу за трофеј Вилијам Веб Елис заменио Стивен Доналд који је успешно извео одлучујући казнену ударац чиме је после 24 године поста донео титулу шампиона света Ол блексима.

Надамо се да Новозеланђане сада неће задесити иста судбина као и 2011. године…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.