ОБЈАВЉЕН СПИСАК РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА ЗА ТЕСТ С ХРВАТИМА

ДЕТАЉ С ПОСЛЕДЊЕ УТАКМИЦЕ СРБИЈЕ ОДИГРАНЕ ПРОТИВ ЛИТВАНИЈЕ У ПАНЧЕВУ
ДЕТАЉ С ПОСЛЕДЊЕ УТАКМИЦЕ СРБИЈЕ ОДИГРАНЕ ПРОТИВ ЛИТВАНИЈЕ У ПАНЧЕВУ

Селектор сениорске репрезентације Србије Недељко Савић вечерас је објавио списак с именима 22 играча на које рачуна за пут у Јосипдол где ће наш национални тим 16. октобра одиграти тест утакмицу против селекције Хрватске у склопу припрема за нови циклус Купа европских нација.

После тренинга које је у протекле две недеље имали на помоћном терену Партизановог стадиона и на рагби терену Аде Циганлије, контролор лета Орлова одабрао је јато с којим ће покушати да донесе победу из Хрватске.

За дуел с западним комшијама Недељко Савић одлучио се за следећи састав: Немања Симоновић, Владимир Ђукић, Марко Вуковић, Марко Ристић, Марко Капор, Миладин Живанов, Милан Орловић, Урош Бабић (Победник), Милош Јоксимовић, Јован Бајић, Немања Бабић, Владимир Думић, Срђан Дорошки, Марко Милосављевић, Ненад Матејић (Партизан), Властимир Сретеновић, Ненад Мићић, Ведран Бркић, Борис Мартић, Александр Петровић, Андреја Јанковић и Александр Ђорђевић (Краљевски београдски рагби клуб).

Селекција Србије до пута у Хрватску састаће се још два пута. Сутра и у петак на Ади Циганлији Орлови ће одрадити тренинг пред гостовање Ватренима. О снази противника најбоље говори податак да им је прошле године мало недостајало да се пласирају у виши ранг Купа европских нација (КЕН). Хрвати ће се за исти циљ кроз двогодишњи систем такмичења борити у групи А дивизије 2 с Малтом, Летонијом, Литванијом и Шведском.

ДЕТАЉ С ПОСЛЕДЊЕ УТАКМИЦЕ СРБИЈЕ ОДИГРАНЕ ПРОТИВ ЛИТВАНИЈЕ У ПАНЧЕВУ
ДЕТАЉ С ПОСЛЕДЊЕ УТАКМИЦЕ СРБИЈЕ ОДИГРАНЕ ПРОТИВ ЛИТВАНИЈЕ У ПАНЧЕВУ

Српски национални тим налази се степеник ниже у групи Б, дивизије 2 КЕН где ће му противник бити Словенија, Јерменија, Швајцарска и Андора. Прва препрека Орловима на путу у виши ранг је Словенија с којом ће се за две недеље састати у Љубљани. У овој групи одигране су две утакмице. Протеклог викенда Швацарска је успела на направи преокрет и савлада Јерменију у Лозани 30:27 (6:17) док је Андора победила Словенију у Андори ла Вељи с 22:7 (5:0).

Окршај с веома квалитеном селекцијом Хрватске послужиће Савићу и репрезентативцима као показатељ у ком смеру морају радити не би ли освојили бодове у Љубљани. И комшијама ће ова тест утакмица добро доћи јер ће у исти дан кад Србија игра у Словенији дочекати Шведску а седам дана касније гостују Летонији.

Државни тим пут Јосипдола креће у суботу 16. октобра у раним јутарњим сатима. Меч с Хрватском почеће у 15 сати на игралишту ФК Јосипдол.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.