ОДРЖАНА СКУПШТИНА РАГБИ САВЕЗА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

ДЕТАЉ СА СКУПШТИНЕ РАГБИ САВЕЗА БиХ
ДЕТАЉ СА СКУПШТИНЕ РАГБИ САВЕЗА БиХ

Рагби савез Босне и Херцеговине одржао је Скупштину на којој је поред скромног обележавања четири деценије играња рагбија на тим просторима сумиран учинак у протеклих годину дана и констатован тешки финансијски положај. Изабрано је и ново руководство босанког рагбија на чијем ће челу у предстојећем периоду бити Шемсудин Мехмедовић.

РАГБИСТИ БОСНЕ
РАГБИСТИ БОСНЕ

На скупу је установљено да је година за нама била берићетна за рагби у Босни и Херцеговини у такмичарском и развојном смислу. Мушка сениорска репрезентација је успела у конкуренцији Словачке и Азербејџана да се из најслабије дивизије 3 Европског рагби купа пласира у ранг више док ће се припаднице лепшег пола на Европском првенству у рагбију седам у бугарској престолници борити у групи А.

РАГБИСТКИЊЕ БОСНЕ
РАГБИСТКИЊЕ БОСНЕ

Што се тиче клубског рагбија 2011. је такође била веома успешна. Шампион, Челик из Зенице је међу осам најбољих клубова Балканско – дунавског Првенства док је градски ривали Рудар такмичење завршио на деоби деветог и десетог места са мађарским Кечкеметом.

Поред изузетног учинка „великих“ Босне и Херцеговине интезивиране су активости у „мањим“ рагби срединама Сарајеву, Дервенти, Томиславграду, Витезу, Завидовићима а обновљени су или освновани нови клубови Торнадо (Сарајево), Тешањ, Херцег (Мостар), Ирис (Зеница), Губер (Сребреница). Одражана су такмичења у млађим категоријама, јуниорском (У 18) и три узрасне категорије кадета (У 13, У 15, У 17).

Скупштина Рагби савеза Босне и Херцеговине изабрала је нови Управи одбор који ће чинити Семир Махић, Дамир Кукић, Харун Хоџић, Сенад Макић, Тахир Смирко, Елмир Сркаловић, Сеад Крупалија и Семир Тасламан док је за председника именован Шемсудин Мехмедовић.

One Reply to “ОДРЖАНА СКУПШТИНА РАГБИ САВЕЗА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.