ОЛ БЛЕКСИ РАЗОРУЖАЛИ САМУРАЈЕ

СИГУРНИ У ТОКИЈУ: играч друге линије Новог Теланда, Доминик Брд у продору против Јапана
СИГУРНИ У ТОКИЈУ: играч друге линије Новог Теланда, Доминик Брд у продору против Јапана

Рагбисти Новог Зеланда су, као што се и очекивало, ефикасно започели своје гостовање северној хемисфери и отворили Тест мечеве крајем године успешним гостовањем у Токију. На терену стадиона Принц Ћићибу практично други тим Ол блеса је, уз доста потешкоћа за репрезентацију с епитетом најквалитетније на свету, савладао Јапан 54:6 (28:6). Домаћини су пружили озбиљнији отпор Новозеланђанима али само у првих 40. минута док је други део игре у потпуности припао момцима у црном.

Дуел у највећем граду земље излазећег сунца био је тек трећи у историји сусрета Јапана и Ол блекса, први ван мондијалских оквира. Неуиграност експерименталног састава Новог Зеланда била је изражена посебно у првом полувремену али то није спречило госте да у том периоду игре постигну четири есеја.

У наставку су их уњижили још толико с том разликом што нису дозволили домаћинима поново да покрену семафор. Код момака у црном два пута се у листу стрелаца уписао Чарлс Пиутау док су по једном положили Сем Кејн, Бен Смит, Рирард Мек Коув, Џереми Траш, Френк Халаи који је и дебитовао и Бауден Баерет.

Све поене за храбре домаћине је у првом полувремену постигао Ајуму Горомару из два казнена ударца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.