ВАЉАК ПРЕШАО ПРЕКО АДЕ

ДЕТАЉ С УТАКМИЦЕ КБРК - ПАРТИЗАН
ДЕТАЉ С УТАКМИЦЕ КБРК - ПАРТИЗАН

У дербију четвртог кола Првенства Србије Партизан је као гост на Ади Циганлији у веома узбудљивом и драматичном сусрету успео да савлада Краљевски београдски клуб 28:13 (14:13). Победник је раније на истом терену разбио Жарково 170:0 док је Динамо у Панчеву био бољи од Крушевца са 40:12.


У почетном одмеравању снага Краљевски београдски клуб се боље снашао натерваши црно-беле да праве казну што је Владимир Фаркаш искористио и прецизном шутем довео домаћине у вођство од 3:0.

Партизан је на исти начин одговорио преко Павла Анђелића два минута касније а ново вођство момцина с Аде доноси Фаркаш.

Од тог тренукта рагбисти из Хумске 1 појачавају притисак на ривала, консолидују редове и намећу своју игру. Молом после добро изведеног аута угуравају противника у есеј поростор а ДејанТасић полаже лопту. Талонер Партизана је био не прецизан из трансформације али је у 29. минуту погодио из казне. КБРК је узвартио ударац преко Арсића на исти начин а Анђелић повисује предност из још једног прецизног шута из казне на 14:6.

ДЕТАЉ С УТАКМИЦЕ КБРК - ПАРТИЗАН
ДЕТАЉ С УТАКМИЦЕ КБРК - ПАРТИЗАН

У превеликој жељи за победом варнице које су се појављивале током првог полувремена у виду жутих картона најпре Арсића у 17. за КБРК, односно Ненада Матејића у 27. минуту за Партизан, прерасле су у праву ватрену стихију која је кулминирала тучом пред одлазак на одмор. Судија Дејан Штиглић апсолутно оправдано показује аријеру Монархиста због ударања ногом противника други жути, аутоматски црвени картон.

Ипак, тај тренутак није поколебао жуто-црне. И с играчем мање проналазе проналазе рупу у одбрани Паритана и постижу есеј преко Бркића у 39. минуту, Фаркаш из трансформације приближава КБРК на само поен заостатка на опште одушевљење публике.

У другом полувремену, обзиром на бројчану предност на терену, Партизан гради игру а крилни треће линије Бабић постиже други есеј за црно-беле.  Анђелић је био сигуран за додатна два поена. Управо кад је су рагбисти с Топчидерског брда поново почели да доминирају арбитар Штиглић је показао Јовану Бајићу жути картон због ударања противника па су екипе у следећих десет минута биле изједначене.

Нову предност али играчку, не резултатску Паризан је имао у 70. минуту због искључења на десет минута Бранка Војводића. Ствари су се вратиле у „нормалу“ 120 секунди касније када је и Срђан Дорошки крилни треће линије гостију исто морао на клупу за кажњене тако да су Монархисти завршили меч са 13 играча на терену а Партизан је био са четрнаесторицом по повратку Бајића у игру.

За оверу тријумфа најтрофејнијег српског клуба постарао се капитен Парког ваљка. Марко Милосављевић пет минута пред крај сусрета постигао је трећи есеј за Партизан а Анђелић је из трансформације поставио коначних 28:13.

ДЕТАЉ С УТАКМИЦЕ КБРК - ПАРТИЗАН
ДЕТАЉ С УТАКМИЦЕ КБРК - ПАРТИЗАН

Поред нервозе, немилих сцена одиграних на терену које ипак нису поквариле дерби четвртог кола Првенства Србије, публика окупљена на трибинама рагби терена Аде Цинанлије имала је прилику да ужива у добром рагбију. Партизан и поред бројачне предности није успео да освоји бонус бод за четири и више постигнутих есеја на мечу. С друге стране ни Краљевски београдски клуб није извукао бонус бод за пораз мањи од седам поена разлике што шампионску трку додатно чини занимљивијом. Без обзира што је  прерано дононосити овакав закључак, можда ће шампиона Србије одлучити, ако не бонус поени, онда дефинитвно поен количник.

Сусрету између Краљевског београдско рагби клуба и Партизана присуствовао је и селектор  Србије Недељко Савић. Контролор лета Орлова видео је репрезентативце и оне који конкуришу за тај статус на делу. Ова утакмица вероватно ће  помоћи Савићу приликом одабира тима за проверу 16. октобра у Јосипдолу против Хрватске. Седам дана касније Србија игра први меч у оквиру дивизије 2 групе Б Купа европских нација против Словеније у Љубљани.

КБРК – Партизан 13:28 (13:14)

Рагби терен Аде Циганлије.

Гледалаца: 300.

Главни судија: Дејан Штиглић (Беогард).

Помоћници: Горан Шебик (Београд), Драган Ножица (Београда).

КБРК: Рељић (Белић 46`), Сретеновић, Јаћимовић (Настић 49`), Мичић, Стевановић (Јанковић 49`), Бркић, Војводић, Мартић, Петровић, Факаш, Фидановић (Милићевић 23`), Спасојевић (57`), Јанковић, Ђорђевић, Дудић, Арсић.

ЕСЕЈ: (Бркић 39`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: (Фаркаш 40`)

КАЗНЕ: Фаркаш (7`), Арсић (30`).

ЖУТИ КАРТОНИ: Арсић (17`), Војводић (70`).

ЦРВЕНИ КАРТОНИ: Арсић (37`).

ПАРТИЗАН: Јоксић, Анђелић, Тасић, Јерковић (Бајић 15`), Думић, Бабић, Дорошки, Јовановски, Милићевић, Матејић, Арсић, Милосављевић, В. Дејановић, Ђукић, И. Дејановић.

ЕСЕЈИ: Тасић (15`), Бабић (44`), Милосављевић (74`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Анђелић (45`, 75`)

КАЗНЕ: Анђелић (9`, 29`, 31`),

ЖУТИ КАРТОНИ: Матејић (27`), Бајић (64`), Дорошки (72`).

НОВИ ЗЕЛАНД220076:3219
ЈУЖНА АФРИКА210163:4715
АРГЕНТИНА210146:7204
АУСТРАЛИЈА200243:7711

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.