ПРОМЕНА У ТИМУ ОЛ БЛЕКСА

САОПШТИО ИЗМЕНУ: Иан Фостер пред новинарима.

По завшетку последњег тренинга Ол блекса пред први Бледислоу куп тест меч са Аустралијом, тренер државног тима Новог Зеланда Иан Фостер обратио се окпљеним новинарима поред аут линије терена стадиона Скај у Велингтону и саопштио само једну новост. Због повреде Баудена Барета у стартних 15 улази Демијен Мек Кензи.

Прескочивши табле са рекламама Иан Фостер је пришао представницима “седме силе” и стао испред микрофоне и камере.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић

 – Јуче је на тренингу Бауден Барет осетио болове у Ахиловој тетиви. Није ништа страшно, као што видите данас ради на тренингу, трчи унаколо, шутира лопту али нисмо желели ништа да ризикујемо. Ипак је ово први тест меч после дугог времена – обратио се Иан Фостер новинарима и одговорио на постављена питања.

Да, сматрам да је ово повреда због које ће бити одсутан само једну утакмицу. Баудена Барета на месту аријера замениће Демијен Мек Кензи. Једностано, Демијен је аријер, то је његова позиција – био је кратак Иан Фостер у обраћању новинарима.

Првобитно Демјен Мек Кензи није био уврштен ни у 23 играча за први тест са Валабисима. Међутим повреда Ахилове тетиве десне ноге Баудена Барета сврстала га је директно у стартних 15. Демијен Мек Кензи је последњу тест утакмицу одиграо новембра 2018. у Риму у победи 66:3 против Италије. Аријер Чифса је пропустио прошлогодишњи Светски куп у Јапану због повреде колена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.