ПУКЛА СЕДМИЦА У СМЕДЕРEВУ

На терену у Годоминском пољу у Смедереву за јуче је био заказан трећи турнир Првенства Србије у рагбију седам. У конкуренцији свега три клуба Победник је био најуспешнији. Нажалост, поред домаћина Гвоздене тврђаве, браниоца титуле из престолнице и Крушевца ни један други клуб није послао своју екипу да га представља у дисциплини која ће вратити јајасту лопту у породицу олимпјских игара у Риу Де Жанеиру 2016. године

Тим поводом, доскорашњи комесар за развој Рагби савеза Србије однедавно спортски директор Гвоздене тврђаве Драган Павловић обратио се свим структурама српског рагбија као и свим клубовима саопштењем које Рагби Озон преноси у потпуности:

Поштовани спортски пријатељи,

Заиста нас је непријатно изненадио Ваш став и одлука да се не појавите на званичном турниру Првенства Србије у рагбију 7, које је одржано 25.06.2011. године у Смедереву.

Ваше разлоге за недолазак, не желимо да коментаришемо, али сматрамо да овакав однос према рагбију 7, који је као што знате постао нови Олимпијски спорт, сигурно неће довести ништа добро развоју Српског рагби спорта.

IRON FORTRESS RUFC је као организатор овог турнира уложио велике напоре да ово важно такмичење организује на што је могуће бољи начин. Нисмо жалили труда да терен припремимо што боље, обезбедимо разглас и музику, свлачионице, као и дружење у бару Џорџ након турнира.

Захваљујемо се РК Победник и РК Крушевац на томе што су дошли на наш турнир и тако дали бар неки смисао нашем уложеном труду.

Остале клубове питамо чему све ово води? Шта нам је циљ? Хоћемо ли да се свим силама трудимо да тражимо длаку у јајету, добијамо бодове за зеленим столом, или хоћемо да урадимо нешто што ће помоћи развој нашег спорта у Србији. Мислимо да је последњи час да нешто променимо, заборавимо личне интересе, фрустрације и нетрпељивост и коначно, урадимо сви заједно нешто за добробит овог нашег спорта. Изгубили смо силно време, али још има шансе да се ствари покрену са мртве тачке.

Предлажемо да идући турнир Првенства Србије у рагбију 7, који треба да се одигра идућег викенда буде организован у недељу 03.07.2011 у вечерњим сатима (под рефлекторима) на Ади Циганлији на терену са вештачком травом.

Предлажемо да ућешће на турниру буде обавезно за све клубове, а они клубови који се не одазову овом позиву, буду најстроже санкционисани.  Мислимо да би организација турнира на правом стадиону у вечерњим сатима са 8 или 10 екипа, уз адекватну рекламу била права прилика за медијску презентацију новог Олимпијског спорта.

Ако желимо да нешто стварно урадимо, сигурни смо да то можемо, и да ћемо наћи решење. У противном и даље ћемо наставити да тражимо изговоре…

С поштовањем

IRON FORTRESS RUFC

Дрган Павловић

Спортски директор

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.