РАГБИ САВЕЗ АУСТРАЛИЈЕ ПЕРЕ РУКЕ ОД КВЕЈДА

НЕСТАШКО: Квејд Купер са аутором текста
НЕСТАШКО: Квејд Купер са аутором текста

После оптужби и претњи председника Тулона Мурарда Буђелала да ће тужити и тражити милионску одштету од Рагби савеза Аустралије (АРУ) ако се Квејд Купер не буде појавио у клубу после Светског првенства у Енглеској, огласили су се представници руководећег тела Ози рагбија, тврдећи да немају ништа са дешавањима између Тулона и отварача Валабиса.

Креатор игре Редса је потписао уговор са Тулоном раније у току године али је недавно испливала на површину информација да је Квејд Купер склопио нови, четворогодишњи, са АРУ како би био у тиму који ће представљати Аустралију на Олимпијским играма у Рију следеће године, што је, разуме се, разбеснело Буђелала.

Генерални менаџер Рагби савеза Аустралије Роб Кларк је рекао да институција коју представља нема намеру да улази у расправу са Мурардом Буђелалом око Квејда Купера и додао:

Ситуација је чито ствар на релацији Буђелал – Купер, односно његових менаџера. Ми апсолутно немамо ништа са тим шта се дешавало између две стране. На њима самима је да реше размерице.

Иначе, менаџер Квејда Купера је Кудер Насер, иста особа која је шуровала око контраверзног преласка Сонија Била Вилијамса у Тулон 2008. из Булдогса у сред Ен Ер Ел сезоне што је изазвало бес не само код навијача франшизе базиране у Сиднеју већ широм Аустралије и рагби лига света уопште.

Епилог приче око Сони Бил Вилијамса је био да је звезда оба кода рагбија али и бокса, морала да плати Булдогсима 750.000 аустралијских долара одштету као био могла да оде на југ Француске.

По свему судећи, и Квејда Купера ће чекати слична, ако не и идентична судбина.

Иначе, Квејд Купер се налази у Аргентини са Валабисима који ће у суботу у Мендози укрстити копља са Пумасима у оквиру другог меча, другог кола Првенства четири нације.

Јован Бајић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.