РАГБИ САВЕЗ СРБИЈЕ ОПЕТ БЕЗ КОМЕСАРА ЗА РАЗВОЈ


МАРКО ЈОВАНОВИЋ (први с десна) ПОСМАТРА ПРОСЛАВУ ПОБЕДЕ ПОБЕДНИКА У ЕСТЕРГОМУ
МАРКО ЈОВАНОВИЋ (први с десна) ПОСМАТРА ПРОСЛАВУ ПОБЕДЕ ПОБЕДНИКА У ЕСТЕРГОМУ


Рагби савез Србије је поново остао без Комесара за развој рагбија. Трећи пут у периоду нешто дужем од годину дана особа која је била на тој функцији, више је не обавља. Последњи који се определио да напусти ту позицију је Марко Јовановић. Сада већ практично бивши Комесар за развој РСС Јовановић поднео је оставку не задовољан условима за рад и третманом који је имао од послодавца, односно српске куће рагбија.

У електронском писму послатом Рагби савезу Србије и клубовима Марко Јовановић је образложио своје разлоге за подношење оставке које ће Вам Рагби Озон пренети у потпуности.

Поштовани,

Подносим оставку на место комесара за развој, ако сам икада И обављао ту функцију.

Сматрам да у овом тренутку немам никакве услове за обављање овог посла. Од стране канцеларије РСС-а не добијам никакве информације везане за струку, па се информишем из записника са УО, који стижу у најбољем случају после недељу дана.  Тако сам сазнао за нови формат такмичења за репрезентацију У20, за које се РСС пријавио, без икакве намере да ме претходно обавести о промени формата.

О распореду тренинга У18 се информишем од случајних пролазника. Једини материал који ми је РСС послао везан за комуникацију са ФИРА-ом је упитник о рагбију на песку.

Званично обављам функцију Комесара за развој регије центар, која је у ствари измишљена позиција, јер за попуну комесара за развој за остале стране света ми немамо ни кадрове ни паре. Неформално сам Комесар за развој који треба да се бави спортским питањима у савезу, али тако да недоноси никакве одлуке, да се ништа не пита И да нема никакве информације.

Не слажем се са одлукама са претходног УО, на коме су за председнике две комисије, за Олимпијску дисциплину рагби 7, у мушкој И женској конкуренцији, постављени нестручни људи.

Желим вам пуно среће у наставку започетих акција.

Јовановић Марко

Ово је трећа смена, односно друга оставка на функцији Комесара за развој Рагби савеза Србије за нешто више од годину дана. Претходно је исти потез као и Јовановић урадио дугогодишњи Комесар за развој рагбија Драган Павловић.

Човек који је послове Комесара за развој и многе друге тој позицији не својствене без додатних прихода обављао савесно и предано поднео је оставкту, такође незадовољан условима и третманом. На место Драгана Павловића је изабран и постављен Недељко Савић.

Ни младом стручњаку који је на Новом Зеланду, држави с најквалитетнијим рагбијем на свету на свим нивоима, стицао знања о витешкој игри, нису се свидели услови за рад тако да је и он дигао сидро. Тачније смењен је на седници Управног одбора РСС одржаној 3. марта 2011. године јер се његов концепт развоја рагбија у Србији није свидео Рагби савезу Србије.

На Савићеву функцију постављен је још млађи Марко Јовановић. Из послатог и објављеног писма може се констатовати да је била иста ситуација и у Јовановићевом случају као и у Савићевом, односно Павловићевом.

Било како било, Србија је поново остала без човека који треба да води рачуна о развоју рагби спорта и то у тренутцима када рагби прославља цела планета и када овај спорт достиже свој врхунац на смотри најјачих репрезентација односно Светском првенству на Новом Зеланду.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.