РЕДСИ РАЗБИЛИ ФОРСЕ

СТРЕЛАЦ ЈЕДНОГ ОД ДЕСЕТ ЕСЕЈА ЦРВЕНДАЋА: Џорда Петаиа у продору против Форса. ФОТО: Getty Images
СТРЕЛАЦ ЈЕДНОГ ОД ДЕСЕТ ЕСЕЈА ЦРВЕНДАЋА: Џордан Петаиа у продору против Форса. ФОТО: Getty Images

Веома убедљивом победом 72:20 (29:13) Квинсленд Редса против Вестерн Форса, спуштена је завеса на Супер рунду Супер рагби Пацифика у Мелбурну, односно на друго коло најјачег клупског такмичења јужне хемисфере, чији је трећи, последњи дан, отворио пораз 25:20 (25:20) Блузса у окршају са Брамбисима.

Блузси, који су били са два играча мање почетком утакмице због жутих картона Кејлеба Кларка и Џејмса Лаја, успелису трансформацијом Баудена Барета у 30. минуту, коју му је омогућио есеј Тома Робертсона, да дођу до изједначења 20:20.

Ипак, пет минута пред одлазак на одмор, Брамбиси су поново повели полагањем Лаклана Лонергена. Како се касније испоставило, 25:20 је био и коначни исход сусрета јер и поред заиста велике борбе и пожртвованоси, ни једна екипа није пронашла начин да постигне поене у другом полувремену.

Али зато јесу Редси у сусрету који је уследио на терену стадиона Еј Ем Ем Ај после окршаја Блузса и Брамбиса. И то су синови Квинсленда били далеко успешнији у одосу на момке из Западне Аустралије. Чак до те мере, да су Вестерн Форсу стрпали десет есеја за  уведљиву победу 72:20. По два пута лопту су преко гол линије рагбиста из Перта положили Џош Флок и Филипо Доугун.

Слављем Црвендаћа, окончано је друго коло Супер рагби Пацифика које је у претходна три дана у Мелбурну под радим називом Супер рунда, окупило свих 12 екипа елитног такмичења јужне хемисфере.

РЕЗУЛТАТИ ДРУГОГ КОЛА СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА

Данас:

БЛУЗС – БРАМБИС 20:25 (20:18)

ВЕСТЕРН ФОРС – РЕДС 20:71 (13:29)

Јуче:

МОАНА ПАСИФИКА – ЧИФС 29:52 (3:38)

ФИЏИЈАН ДРУА – ВАРАТАС 17:46 (10:10)

Петак, 3. март:

КРУСЕЈДЕРС – ХАЈЛЕНДЕРС 52:15 (22:3)

МЕЛБУРН РЕБЕЛС – ХУРИКЕЈНС 33:39 (7:24)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.