СПРИНГБОКСИ ДЕЛКЛАСИРАЛИ КОМШИЈЕ

КАПИТЕН ЈУЖНЕ АФРИКЕ ЏОН СМИТ ПРЕДВОДИО ЈЕ СПРИНГБОКСЕ КА УБЕДЉИВОМ ТРИЈУМФУ ПРОТИВ НАМИБИЈЕ
КАПИТЕН ЈУЖНЕ АФРИКЕ ЏОН СМИТ ПРЕДВОДИО ЈЕ СПРИНГБОКСЕ КА УБЕДЉИВОМ ТРИЈУМФУ ПРОТИВ НАМИБИЈЕ

Окршај селекција са Црног континента, очекивано припао је званичним светским шампионима који на Новом Зеланду бране титулу освојену пре четири годиен у Француској. Јужна Афика је у оквиру групе Д на стадиону Норт храбур у Албанију декласирала Намибију 87:0 (31:0) и тиме остварила најубедљивији тријумф у досадашњем току Мондијала.

ДИРЕКТНО ИЗ АЛБАНИЈА: Јован Бајић.
ДИРЕКТНО ИЗ АЛБАНИЈА: Јован Бајић.

Спрингбокси су против комшија постигли 12 есеја док је тринаести досудио Џорџ Кленси због намерог обарања скрама. Прво је Ирац пресудио меле за Намибију али је машинерија у зелено- златном просто самлела противника и изборила казну. Увидевши да су апсолутно доминантни у том сегменту игре Јужноафриканци су затражили скрам и после поновног намерног обарања Кленсију није остало ништа друго него да досуди казнени есеј.

Ипак, прве поене Спрингбокси су уз звиждуке публике која је очигледно и поред великог присуства навијача браниоца титуле, била на страни аутсајдера, у овом случају Намибије, постигли из казне Морне Стејна који је утакмицу завршио са 18поена на свом конту оствареним из шест трансформација, есеја и поменуте казне.

Запажене улоге у разбијању Намибије имали су и Гио Аплон, Жуан Де Јонг и Франсоа Хугард. Сва тројица су по два пута положили лопту иза гол линије противника с тим да је најлепше поентирање на мечу било дело млађаног Хугарда. Универзалац у дијагонали Булса и Јужне Африке који је овај меч одрадио на позицији демија, покупио је лопту из рака на тридесетак метара од сопственог есеја и спринтом спалио остатак терена за полагање између статива.

ТВОРАЦ НАЈЛЕПШЕГ ПОЕНТИРАЊА НА МЕЧУ: Франсоа Хугард постиже есеј против Намибије..
ТВОРАЦ НАЈЛЕПШЕГ ПОЕНТИРАЊА НА МЕЧУ: Франсоа Хугард постиже есеј против Намибије..

Завршни ударац репрезентативцима Намибије који већимо играју рагби из чисте љубави, тачније аматерски, задао је Дани Русову а оверио га је Руан Пинар трансформацијом.

Спрингбокси су трећом победом у групи Ц оверили пласман у нокаут фазу Светског првенства. Готово је сигурно да ће у свом друштву бити први и четвртфиналу ће одмерити снаге са другопласираном репрезентацијом из групе Ц, која ће по свему судећи и виђеном бити Аустралија.

ЈУЖНА АФРИКА – НАМИБИЈА 87:0 (31:0)

Стадион Норт Харбур у Албанију.

Гледалаца: 26.839.

Главни судија: Џорџ Кленси (Ирска).

Помоћници: Брус Лоренс (Нови Зеланд), Тим Хејз (Велс).

Судија у ТВ студију: Грам Хјуз (Енглеска).

ЈУЖНА АФРИКА: Грутро Стекнап, Џон Смит, Си Џеј Ван Дер Линде, Бакис Бота, Дани Русову, Вилјем Албертс, Скалк Бургер, Пијер Спис, Франсоа Хугард, Морне Стејн, Брајан Хабана, Франсис Стејн, Жак Фури, Гио Аплон, Патрик Ламби.

Чилибој Ралепеле, Тендаи Мтаварира, Франсо Ло, Ханрих Брусову, Фури Ду Приз, Руан Пинар, Жан Де Јонг.

ЕСЕЈИ: Гио Аплон (7`, 65`), Брајам Хабана (22`), казнени (30`), Жак Фури (38`), Франсис Стејн (49`), Морне Стејн (61`), Жуан Де Јонг (63`, 71`), Франсоа Хугард (68`, 80`), Дани Русову (78`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Морне Стејн (8`, 23`, 31`, 39`, 50`, 62`), Руан Пинар (64`, 66`, 69`, 72`, 78`, 80`).

КАЗНЕ: Морне Стејн (4`).

НАМИБИЈА: Џони Ределигхјуз, Бертус О` Калахан, Мариус Висер, Хејнц Кол, Нико Естерхјуз, Тинтус Ду Плеси, Жаке Бургер, Жаке Њувенхјуз, Јуџин Џанчес, Тенус Котце, Хеини Бок, Пиет Ван Зил, Дани Ван Вик, Дани Дамес, Крисандер Бота.

Хуго Хорн, Јани Ду Тот, Пи Џеј Ван Лил, Рохан Китсхоф, Рајан Де Ла Харпе, Дарил Де Ла Хапе, Конрад Мараис.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.