ТАЈГЕРСИ СЕ УЧВРСТИЛИ НА ЛДЕРСКОЈ ПОЗИЦИЈИ

ЈАКО: Ден Боуден изврће Осицу Кристијана Вејда.
ЈАКО: Ден Боуден изврће Осицу Кристијана Вејда.

Претходног викенда у Енглеској је одиграно 19. коло Премијершипа. Најинтересантнији мечеви одиграни су у престолници где је у градском дербију Лондон Ајриш савладао Лондон Воспсе 25:12 (15:12), док су лидери табеле Лестер Тајгерси направили преокрет на гостовању Харелквинсима и тријуфовали 17:13 (0:10). Највише поена постигнуто је у Нортхемптону где су домаћи Сеинтси победили Сејл Шарксе 53:24 (26:16).

Осице из Лондона после окршаја са Ирским збеглицама дефинтвно су изгубили све шансе да се пласирају међу прва четири места на табели која воде у плеј оф. Најзаслужнији за нови пораз Воспса био је Том Хомер. Двадесетједногодишњак био је сигуран из шест казни као и из трансформације после јединог есеја Лондон Ајриша који је постигао резервн талонер Дејвид Пејс у 55. минуту.

ИСКУСНО: Алесина Тулаги крило Тигрова бежи Џоу Малреру.
ИСКУСНО: Алесина Тулаги крило Тигрова бежи Џоу Малреру.

Шампион Енглеске био је безопасан по одбрану Харлеквинса у првом полувремену али оно што су пропустили у првом Лестер Тајгерси су надокнадили у другом делу игре, тачније минус од десет поена разлике који су Харелкини стекли поентирањем Данија Кера, претварањем и казном Ника Еванса.

Најпре је Алесана Туилаги положио лопту иза гол линије ривала у другом минуту наставка а нешто касније главни судија меча Вејн Барнс досудио је казнени есеј за Тигрове због намерног обарања мелеа од стране домаћих. Барнс је показао и по црвени картон левим стубовима првх линија Џоу Марлеру и Маркусу Ајерци због песничења а Тоби Флуд је поред оба претварања био сигуран и из казне за потврду тријумфа 17:14.

ЈОШ ЈЕДАН ДУЕЛ МАРЛЕРА И ТУИЛАГИЈА
ЈОШ ЈЕДАН ДУЕЛ МАРЛЕРА И ТУИЛАГИЈА

РЕЗУЛТАТИ 19. КОЛА ПРЕМИЈЕРШПА

НОРТХЕМПТОН СЕИНТС – СЕЈЛ ШАРКС 53:24 (26:16)

ГЛОСТЕР – ЊУКАСЛ ФАЛКОНС 34:9 (10:9)

ХАРЛЕКВИНС – ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС 13:17 (10:0)

САРАЦЕНС – БАТ 20:9 (11:3)

ЛИДС КАРНИГИ – ЕКСЕТЕР ЧИФС 27:22 (16:6)

ЛОНДОН АЈРИШ – ЛОНДОН ВОСПС 25:12 (15:12)

ТАБЕЛА ПРЕМИЈЕРШИПА ПОСЛЕ 19. КОЛА

[table “18” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.