ТУЛОН ПЛАТИО ЦЕНУ

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ТУЛОНА (црвени дресови) И РАСИНГА
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ТУЛОНА (црвени дресови) И РАСИНГА

У утакмици која је отворила прво коло и нову сезону Топ 14, шампион Европе је претрпео пораз на свом терену. На игралишту спортског здања Мајол, Тулон је поклекао пред Расинг Метроом који је славио 27:22 (11:16). Првак Француске је успешно започео одбрану титуле. Рагбисти Стад Франса пожелели су добродошлицу повратнику у елипу, савладали По на стадиону Жан Буин у Паризу 34:18 (13:6).

Све има своју цену поред финансијске тако и тим препун светских звезда. Тренер и власник три године за редом најбоље екипе Старог континента, Бернар Лапорте и Мурад Буђелал, критиковали су календаре такмичења који се поклапају са репрезентативним обавезама јер ће на почетку сезоне и током Светског првенства у Енглеској бити без чак 17 интернационалаца!

Испоставило се да нису џабе кукали јер је и лаик са претходном информацијом на уму, схвата колики је то хендикеп за Тулон. Пала је и прва крв. Џелат је био Расинг Метро. Парижани су однели пет бодова из околине Азурне обале у сусрету на којем су се екипе пет пута смењивале у вођству. Свих 22 поена Тулона су била дело Џонатана Плисона који је трансформисао сопствени есеј и пет пута био прецизан из казнених удараца. Последњим су успели да извуку бос бод који се добија за пораз од седам и мање поена разлике.

РЕЗУЛТАТИ ПРВОГ КОЛА ТОП 14

ТУЛОН – РАСИНГ МЕТРО 22:27 (16:11)

ЛА РОШЕЛ – КЛЕРМОН 6:44 (3:17)

БОРДО – КАСТР 19:16 (16:9)

ТУЛУЗ – БРИВ 24:7 (24:0)

МОНПЕЉЕ – ОЈОНИКС 35:19 (13:16)

ГРЕНОБЛ – АЖЕН 38:23 (12:13)

СТАД ФРАНС – ПО 34:18 (13:6)

Категоријеn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.