ФРАНЦУЗИ ПРОТИВ ЕНГЛЕЗА ЈУРЕ ПРИКЉУЧАК ЗА ВЕЛШАНИМА

УВЕК ПОСЛАСТИЦА: Дуел Француза и Енглеза.
УВЕК ПОСЛАСТИЦА: Дуел Француза и Енглеза.

После мечева претпоследњег, четвртог кола најпрестижнијег репрезентативног такмичења северне хемисфере биће много јасније ко остаје у најужем кругу претендената за титулу шампиона Купа шест нација. Велшани који су још увек једини у конкуренцији за Грен слем сутра од 15:30 сати у Кардифу дочекују Италијане а Ирци у Даблину Шкоте од 18. Највише узбуђења очекује се у мечу Француске и Енглеске јер дуел у Сен Денију чини прекретницу за обе селекције што све укупно обећава викенд пун узбуђења и квалитетног рагбија.

Чини се да Велшани у овој рунди борбе за европски престол имају најлакши задатак јер им на Миленијум долазе Италијани најслабија екипа 118. издања елитног турнира. Змајеви су до сада савладали Ирце у Даблину, Шкоте кући и Енглезе у Лондону што их је избацило у први план као фаворите за освајање трофеја. Ако је судити по свему до сада виђеном Велс не би требао да има проблема у остварењу четврте победе чиме би за седам дана на миру сачекао меч за титулу украшену Грен слемом против Француске.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ИРАЦА И ШКОТА
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ИРАЦА И ШКОТА

Окршај келтске браће у принципу не доноси много осим битке за понос јер су Ирцима после пораза од Велса и ремија претходне недеље на гостовању Француској шансе за освајање првог места сведене у домен теорије. Шкоти су жељни победе коју још увек ове сезоне нису успели да остваре и ако су пружали добре партије. Увек им је мало недостајало да обрадују своје навијаче а надају се да ће то мало надоместити у сутрашњој посети стадиону Ленсдаун роуд у Даблину чиме би у доброј мери већ сад успели да избегну Вуден спун.

Ирци су у ремију против Француске остали без капитена Пол О` Конола, демија Конора Мареја и одличног крилног треће линије Шона О` Брајана што повећава шансе Хајлендериам за евентуални успех на Смарагном острву.

ДЕТАЉ С ПОСЛЕДЊЕГ СУСТЕРА ЕНГЛЕЗА И ФРАНЦУЗА
ДЕТАЉ С ПОСЛЕДЊЕГ СУСТЕРА ЕНГЛЕЗА И ФРАНЦУЗА

Утакмица Француске и Енглеске увек се сматрао посластицом без обзира о ком се такмичењу радило. Током векова дуелима по рагби игралиштима с ове стране Ла Манша остали су једни другима велики дужници а Црвене руже већ у недељу могу да наплате последи дуг направљен у четвртфиналу Светског првенства на Новом Зеланду када су Триколори избацили Острвљане из даље трке за трофеј Вилијам Веб Елис.

Енглези бране титулу шампиона Купа шест нација освојену прошле сезоне а Французи углег који имају као вицешампиони света и место у трци за трофеј јер су још увек без пораза. Меч на Стад Франсу биће 96. између две стране. Домаћини су били бољи 37 пута, Руже су извојевале тријумф из 51. окршаја док је седам сусрета завршено без победника. Једина три пута од 1992. године када Триколори у оквиру такмињења елитних репрезентација Европе нису постигли есеј су била 1996, 2000. и 2010. управо против Енглеске.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА ЧЕТВРТОГ КОЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА

Сутра:

15:30 ВЕЛС – ИТАЛИЈА, Миленијум, Кардиф

18:00 ИРСКА – ШКОТСКА, Ленсдаун роуд, Даблин

Недеља, 11. март:

16:00 ФРАНЦУСКА – ЕНГЛЕСКА

ТАБЕЛА ПРЕД ЧЕТВРТО КОЛО КУПА ШЕСТ НАЦИЈА[table “27” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.