ХУРИКЕЈНСИ САВЛАДАЛИ ХАЈЛЕНДРСЕ У ВЕЛИНГТОНУ

ПРЕТРПЕЛИ ПОРАЗ У ПРЕСТОНИЦИ: Деми и ко капитен Брђана и стрелац јединог есеја за своју екипу Ерон Смит бежи капитену Урагана Ти Џеј Перенари. ФОТО: Getty Images

У утакмици која је закључила пето коло Супер рагби Аотеарое, одиграној у пресоници Новог Зеланда на стадиону Скај, Хурикејнси су били бољи у двобоју са Хајлендерсима савладавши их 17:11 (12:0) и тиме наставили победносни низ започет прошле недеље у Хамилтону против Чифса.

Хајлендерси су постигли први есеј на мечу после продора Мича Ханта после чега је отварач проиграо Ерона Смита а деми положио међу стативе. Међутим, главни судија меча Џејмс Дулман је понишио поентирање јер је Еш Диксон блокирао противника.

Готово већ у следећем нападу Хурикејнса, десила се идентична ствар када је Деван Флендерс блокирао ривала при продору Нгани Лаумапеа и његовог полагања међу стативе. Џејмс Дулман је био доследан, поништивши есеј Урагана из истог разлогао као што је поништио и поентирање Брђана.

Домаћи су имали прилику да постигну, а да им се не поништи есеј нешто касније када је лопту из казне Џорди Барет послао у аут, а после убацивања у коридор, молом су је Хурикејнси угурали до гол линије. Међутим, направили су казну држањем лопте на земљи чиме је шанса отишла у неповрат.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић

Овога пута, прави есеј, постигао је Ти Џеј Перенара у 29. минуту. Капитен момака базираних у Велингтону, искористио је непажњу одбране Хајлендерса, подигао лопту из рага, лажним додавањем скренуо и овако слабу позорост противника, и отрчао до статива и положио. Есеј Ти Џеј Перенаре трансфоримсао је Џорди Барет за 7:0.

Мич Хант је имао шансу да умањи предност али је његов шут на гол из казненог ударца био непрецизан.

Три минута пред одлазак на одморор, Џорди Барет је направио одличан продор кроз средину терена. Имао је шансу и сам да постигне есеј да је заломио у лево, али је ипак проиграо на десном крилу Кобуса Ван Вика. Јужноафриканац у редовима Хурикенса прошао је једног одбрамбеног играча, други га је оборио али је момак рођен у Набабепу 1992. године већ био у есеј простору и положио. Џорди Барет се приликом извођења трансформације оклизнуо и пао пред сам шут, што је био узрок непрецизности чиме су екипе отишне на одмор са вођеством жуто – црних 12:0.

У наставку сусрета Хурикејнси су имали инцијативу коју су и претворили у поене. Дуго времена су били пред противничком гол линијом али је одбрана Хајлендерса била чврста док је одлични Асафо Аумуа није пробио. Ратоборни талонер је напраио рупу коју је искористио Деван Фландерс. Крилни треће линије је покупио лопту после фазе коју је наравио Асафо Аумуа и само се испружио и покложио је у есеј простор. Џорди Барет због јаког ветра који готово непрестано дува у Велингтону, опет није био успешан за додатна два поена чиме је остало 17:0

Три минута касније, тачније у 51. Мич Хант је постигао прве поене за Хајлендерсе из казненог ударца.

Додатно је предност Хурикејнса умањио ко-капитен Брђана Ерон Смит есејем у 58. минуту.

У самој завршници домаћини су имали прилику и за четвртим полагањем али је лопта при додавању Кобуса Ван Вика погодила Џордија Барета у главум, одбила се и отишла у есеј простр где су је Хајлендерси поклопили и тиме имали слободан ударац са линије 22 метара.

У последњем минуту сусрета Брђани су имали казну испред гола. Одлучили су се за шут на стативе да би извукли бонус бод који се добија за пораз од седам и мање поена разлике, што им је и успело јер је Мич Хант био прецизан, али и за шансу за преокрет и тријумф јер су имали лопту у поседу после почетног ударца Хурикенса. Нажалост по све љубитеље рагбија са југа јужнох острва Новог Зеланда, обрана Урагана је остала чврста чиме су момци из престонице остварили другу победу у низу у Супер рагби Аотеарои.

ХУРИКЕЈНС – ХАЈЛЕНДЕРС 17:11 (12:0)

Стадион Скај у Белингтону

Гледалаца: 16.119

Главни судија: Брендон Пикерли (Нови Зеланд)

Помоћници: Џејмс Дулман (Нови Зеланд), Бен О` Кифи (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Мајк Фрејзер (Нови Зеланд).

ХУРИКЕЈНС: Бен Меј, Асафу Аума, Тајрел Ломакс, Џејмс Блеквел, Скот Скрафтон, Девон Фландерс, Ду Плесис Кирифи, Арди Савеа, Ти Џеј Перенара, Флечер Смит, Бен Лам, Нгани Лаумапе, Винс Асо, Кобус Ван Вик, Џорди Барет

Рики Рићители, Поури Ракете Стонес, Алекс Фидоу, Ваеа Фифита, Марфи Тарама, Џејми Бут, Били Проктор, Вес Гусен

ЕСЕЈИ: Ти Џеј Перенара (29`), Кобус Ван Вик (37`), Девон Фландерс (48`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џорди Барет (30`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ХАЈЛЕНДЕРС: Ејден Џонстон, Еш Диксон, Сиате Токолахи, Парипари Паркинсон, Џек Витон, Шенон Фризел, Дилон Хант, Марино Микаеле Ту` у, Ерон Смит, Мич Хант, Јоана Нареки, Пателесио Томкинсон, Роб Томпсон, Скот Џорџи, Мајкл Колинс

Лиам Колтман, Денијел Леинарт Браун, Џеф Твејтс, Манааки, Селби Рикет, Џеси Парете, Кејн Хамингтон, Брајан Гетланд, Теарики Бен Николас

ЕСЕЈИ: Ерон Смит (58`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Мич Хант (51`, 80`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.