ЧИФСИ НАЈУБЕДЉИВИЈИ У ПЕТОМ КОЛУ СУПЕР РАГБИЈА

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Чарли Нгатаи пред бацање у есеј Форса
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Чарли Нгатаи пред бацање у есеј Форса

Поглавице Ваиката после петог кола Супер рагбија заузимају водеће место у генералном пласману. За челну позицију Чифси су се изборили убедљивом победом 53:10 против Вестерн Форса и стеченим бонус бодом који их је издвојио из Новозеландске конференције и Аустралазијске групе. 

Куриозитет победе Поглавица је чињеница да су у протекле две недеље пропутовали 30.000 километара играјући у Јужној Африци и Аргентини, где су славили против Саутерн Кингса 58:24, односно Јагуареса 30:26 и нису подлегли напорима замарајућег пута и исцрпљујућих утакмица по различитим временским зонама.

Напротив, Чифси су били доминантни у свим сегментима игре обрадовавши домаћи публику на стадиону Ваикато са девет есеја за убедљиву победом у којој се хет триком истакао Чарли Натаи.

Варатаси су успели у супер – међудржавном дербију Аустралије да надиграју љуте ривале из Квинсленда и то у сред Брибелна на стадиону Ленг парк, и тријумфују у дуелу са Редсима 15:13 казном Бернарда Фолија 11 минута пред крај утакмице у којој су читавим током сусрета јурилирезултат.

Крусејдерси су после пораза у првом колу, протеклог викенда везали четврту победу за редом. На старту турнеје по Јужној Африци и Аустралији, следећи у низу су пали Шаркси – до окршаја са Крсташима, једина франшиза без пораза. Тај статус им је промењен у завршници сусрета настадиону Кингс парк у Дурбану есејем Керијана Рида за тријумф 19:14.

РЕЗУЛТАТИ ПЕТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

ХУРИКЕЈНС – САУТЕРН КИНГС 42:20

ЧИФС – ВЕСТЕРН ФОРС 53:10

РЕБЕЛС – ХАЈЛЕНДЕРС 3:27

САНВУЛВС – БУЛС 27:30

ЧИТАС – БРАМБИС 18:25

ШАРКС – КРУСЕЈДЕРС 14:19

ЈАГУАРС – СТОРМЕРС 8:13

РЕДС – ВАРАТАС 13:15

У петом колу слободни су били БЛУЗС и ЛАЈОНС

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПОСЛЕ ПЕТОГ КОЛА

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.