ЧИФСИ СЛАВИЛИ У ДЕРБИЈУ ПРОТИВ ХУРИКЕЈНСА

ПОНОВО ПОБЕЂИЈУ: отварач Чифса Демијен Мек Кензи у акцији против Хурикејнса. ФОТО: Getty Images
ПОНОВО ПОБЕЂИЈУ: отварач Чифса Демијен Мек Кензи у акцији против Хурикејнса. ФОТО: Getty Images

У дербију 13. кола Супер Рагби Пацифика, Чифси су се вратили на победоносну стазу. По веома тешком времену, кишом и ветром обавијеном терену стадиона Ваикато у Хамилтону, смогли су снаге да савладају Хурикејнсе 23:12 (10:0).

По веома лошем времену две екипе су дале свој максимум. Није било лепршаве игре, жестоко се борило за сваку лопту.

Чифси су повели у шестом минуту сусрета после добро изведеног аута. Формирали су мол у који су се укључили и играчи дијагонале и пренели лопту у есеј простор где ју је положио Самисони Таукеи` ахо. Демијен Мек Кензи је из не тако незгодне позиције промашио трансформацију.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић

Други есеј Поглавица је био дело Тупоа Ваа` ија. Играч друге линије мелеа испружио се колико је дугачак када су га оборили испред гол линије, а дугачак је таман толико да положи лопту у есеј простор том приликом.  Демијен Мек Кензи је из претварања после есеја Тупоа Ваа` ија погодио стативу али лопта није ушла у гол од одбитка.

У наставку сусрета домаћима је требало седам минута да поново пробију одбтану Хурикејнса. Лопту је из рака покупио Тупо Ваа` и и пренео је преко гол линије постигавши други есеј на меч. Демијен Мек Кензи је коначно подесио нишанске справе и погодио гол из трансформације. Истини за вољи, био је ближе стативама и шут је био прецизан за 17:0

Када се помислило да је утакмица решена без обзира што се тек загазило у друго полувреме, Џош Морби је направио чудо. Аријер је продро у противничку половину, опкољен противницима, шутем је упутио лопту у есеј простор Чифса где је први дотрчао и успео да је поклопи за прве поене Урагана. Ејден Морган је промашио претварање после есеја Џоша Морбија.

На овом мечу отварач Чифса Демијен Мек Кензи је недуго полсе поентирања гостију, погодио гол из казненог ударца.

Да се од пуковника врло лако и брзо стиже до покојника доказао је управо Демијен Мек Кензи. У нападу своје екипе, супер талентовани отварач се много премишљао шта ће да уради са лоптом. Његово оклевање искористио је Брејден Иосе. Чеп треће линије скрама буквално је узео лопту из руку Демијену Мек Кензију и одспринтао до есеја Чифса где је положио међу стативе. Есеј Брејдена Иосеа претворио је Едиан Морган.

У следећем нападу Хукрикејнси су згрешили казну коју је поново у поене претворио Демијен Мек Кензи.

До краја утакмице Чифси су се борили да постигну још један есеј који би им донео бонус бод за четири и више постигнута есеја. С друге стране Хурикејнси су тежили ка истом не би ли макар извукли бонус бод за пораз од седам и мање поена разлике. Међутим, ни једна екипа није успела у тој намери.

ЧИФС – ХУРИКЕЈНС 23:12 (10:0)

Стадион Ваикато у Хамилтону

Гледалаца: 16500

Главни судија: Џејмс Дулан

Помоћници: Џоно Бредин, Фрејзер Хенон

Судија у ТВ студију: Крис Харт

ЧИФС: Ејдијан Рос, Самисони Таукеи` ахо, Џорџ Дајер, Броди Реталик, Тупоу Ваа` и, Пита Гус Совакула, Сем Кејн, Лук Џејкобсен, Бред Вебер, Демијен Мек Кензи, Етене Нанаи Сетуро, Антон Леинарт Браун, Алекс Нанкивел, Емони Нарава, Шон Стивенсон

Тајрон Томпсон, Оли Норис, Џон Рајан, Наитоа Ах Куои, Сајмон Паркер, Кортез Ратима, Џош Иоане, Рамека Пиохипи

ЕСЕЈИ: Самисони Таукеи` ахо (6`), Тупоу Ваа` и (22`, 47`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (48`)

КАЗНЕ: Демијен Мек Кензи (66`, 72`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ХУРИКЕЈНС: Хсавиер Нумиа, Џејоб Деверли, Овен Френкс, Џејмс Блаквел, Исаиа Вокер Леавере, Деван Фландерс, Ду Плеси Кирифи, Брајден Иосе, Камерун Роигард, Еидан Морган, Кини Нахоло, Питер Умага Јансен, Били Проктор, Џулијен Савеа, Џош Морби

Хаме Фаива, Тевита Мафилео, Пасилио Тоси, Џастин Сангстер, Кејлеб Дилејни, Џејми Бут, Рајли Хохепа, Салеси Рајаси

ЕСЕЈИ: Џош Морби (57`), Брајден Иосе (68`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Едијан Морган (67`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.