ШАМПИОН У НОВОМ САДУ, МОНАРХИСТИ НА АДИ ЛОВЕ НОВЕ ПРВЕНСТВЕНЕ БОДОВЕ

НАМУЧИЛИ НАДУ: Рагбист Победника (плаво-бели дресови) у акцији.
НАМУЧИЛИ НАДУ: Рагбисти Победника (плаво-бели дресови) у акцији.

Утакмицама десетог кола данас се наставља Првенство Србије. Нажалост због иступања Крушевца на почетку пролећног дела сезоне и јучершње одлуке Панчеваца да и Динамо напусти такмичење за викенд ће се играти само две утакмице. У Новом Саду на помоћном терену стадиона Карађорђе, Војводина данас од 13 сати дочекује Победнинка. Сутра дан, у недељу у 14 сати Ада Циганлија биће поприште окршаја Краљевског београдског рагби клуба и Жаркова.

Што се тиче питања победника данашњег сусрета у Српској Атини готово и да не постоји. Опште је познато да је шампион у доброј форми што је и поред пораза доказао пре две недеље против сплитске Наде. Једино питање које се може поставити је који ће бити крајњи резултат и да ли ће Новосађани успети да пруже значајнији отпор Победнику који је на путу ка седмој титули, петој узастопној.

Момци из предграђа престолнице пре седам дана су тријумфом против Војводине наговестили да су можда напокон сванули бољи дани за Жарково. Ипак, да би то и потврдили изабраници Љубомира Буквића мораће жестоко да се потруде јер иду на ноге трећепласираној екипи Првенства.

ТРЕНУТНА СЛАБОСТ ИЛИ НЕШТО ДРУГО: Првотимци КБРК (жуто-бели дресови) на мечу против Љубљане.
ТРЕНУТНА СЛАБОСТ ИЛИ НЕШТО ДРУГО: Првотимци КБРК (жуто-бели дресови) на мечу против Љубљане.

Да ли је пораз Краљевског београдског рагби клуба претпрошлог викенда у оквиру трећег кола Балканског првенства против Љубљане био само тренутна слабост или је у питању мала криза у редовима Монархиста видеће се после недељне утакмице.

Партизан је овог викенда требао да преслиша Крушевац на свом терену али како су Чарапани иступили из такмичења од тог меча неће бити ништа. Иста је судбина сусрета Динамо – Гвоздена тврђава. Панчевци су јуче обавестли Рагби савез Србије и остале клубове да се неће више борити тако да су и Смедеревци изненадно слободни ове недеље.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА ДЕСЕТОГ КОЛА ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

Данас, помоћни терен стадиона Карађорђе у Новом Саду, 13 сати:

ВОЈВОДИНА – ПОБЕДНИК

Сутра, недеља 27. март, Ада Циганлија, Београд, 14 сати:

КБРК – ЖАРКОВО

ПАРТИЗАН – КРУШЕВАЦ (20:0 службеним резултатом за Партизан)

ДИНАМО – ГВОЗДЕНА ТВРЂАВА (20:0 службеним резултатом за Гвоздену тврђаву)

ТАБЕЛА ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

НОВИ ЗЕЛАНД220076:3219
ЈУЖНА АФРИКА210163:4715
АРГЕНТИНА210146:7204
АУСТРАЛИЈА200243:7711

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.