ВЕЛШАНИ ПРЕКИНУЛИ ОСМОГОДИШЊИ ПОСТ НА СТАД ФРАНСУ

ДИГЛИ СЕ ИЗ ПЕПЕЛА: крило Велса Џорџ Норт пробија редове Француза.
ДИГЛИ СЕ ИЗ ПЕПЕЛА: крило Велса Џорџ Норт пробија редове Француза.

У утакмици одиграној на Стад Франсу у Сен Денију која је била прекретница сезоне за обе репрепрезентације, Велшани први пут после осам година поста успели да савладају Француску на њеном терену чиме су је дефинитвно избаце из трке за наслов шампиона Купа шест нација а себи победом 16:6 (3:3) одржали шансе за одбрану титуле у домену реалног.

У првом полувремену водила се доста изједначена борба. Ни један од тимова није успео да оде на паузу с предношћу јер је вођство домаћих казном Фредерика Мишелака на исти начин анулирао аријер Кардиф Блуза Ли Халфпени.

ПОКЛЕКЛИ: Фредерик Мишелак у контакту с Велшанима.
ПОКЛЕКЛИ: Фредерик Мишелак у контакту с Велшанима.

У наставку је петнаестица Велса још једним казненим ударцем направио преокрет а изједначење овога пута Французима, је донео Мишелак, деми Тулона а у редовима Филипа Сен Андреа на позицији отварача. Поред добрих и органозованих одбрана тимова вероватно је и лош терен на Стад Франсу био узрок неефикасности екипа али то није спречило Велшане да демонстрирају своју креативност која им је озезбедила тријумф.

Шут десетке Оспрејса Дана Бигара преко одбране противника покупио је Џорџ Норт. Продорно крило Скарлетса је успело да избегне Веслија Фофану, побегне из руку Франсое Трин Дука и постигне једини есеј на мечу у сам угао пре него што га је резервни отварач домаћина избацио у аут.

ПРОСЛАВЉА ЕСЕЈ: Џорџ Норт.
ПРОСЛАВЉА ЕСЕЈ: Џорџ Норт.

Ли Халфпени је био сигуран из трансформациије са саме аут линије а који трен касније и из казне са готово 50 метра. Тиме не само да је оверена прва победа у предграђу Париза од 2005. године него је забележен и први тријумф Змајева од како их води заменик главног стратега Ворена ГетландаРоб Хаули чиме је уједно и прекинут низ од осам пораза.

ФРАНЦУСКА – ВЕЛС 6:16 (3:3).

Стадион Стад Франс у Сен Денију.

Гледалаца: 80.000

Главни судија: Џорџ Кленси (Ирска).

Помоћници: Алан Роланд (Ирска), Франческо Пастрана (Аргентина).

Судија у ТВ студију: Ђулијо Де Сантис (Италија).

ФРАНЦУСКА: Јаник Форестиер, Димитри Шаржревски, Никоал Мас, Жоселино Сута, Јоан Маестри, Флуженс Оудраого, Тери Дусотуа, Луис Пикамол, Максим Машено, Бенџамин Фал, Максим Мермоз, Метју Бастаро, Весли Фофана, Јоан Уже.

Бенџамин Кајзер, Венасн Дебати, Лук Дукалкон, Роман Таофифенуа, Дамијен Шули, Морган Пара, Франсоа Трин Дук, Флоријан Фриц.

КАЗНЕ: Фредерик Мишелак (15`, 53`).

ВЕЛС: Гетлин Џенкинс, Ричард Хибард, Адам Џонс, Ендру Комбс, Иан Еванс, Рајан Џонс, Џастин Типурић, Тоби Фалетау, Мајк Филипс, Дан Бигар, Џорџ Норт, Џејми Робертс, Џонатан Дејвис, Алекс Катберт, Ли Хајфпени.

Кен Овенс, Пол Џејмс, Крег Мичел, Лу Рид, Ерон Шинглер, Лојд Вилијамс, Џејмс Хук, Скот Вилијамс.

ЕСЕЈ: Џорџ Норт (72`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ли Халфпени (73`).

КАЗНЕ: Ли Халфпени (18`, 43`, 74`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.