ДАБЛИН ПОНОВО ГОСТИ ЕВРОПСКА ФИНАЛА

ПОНПОВО ДАБЛИН
ПОНПОВО ДАБЛИН

Главни град Ирске биће опет поприште пресудних битака за европске престоле. Даблин и легендарни стадион Ленсдаун Роуд угостиће финале Купа шампиона између Леинстера и Ла Рошела 20. маја, као и дан раније финале Челинџ Купа у којем ће се састати Тулон и Глазгов Вориорс.

Руководеће тело врхунских клупских такмичења Старог континента, односно удружење Професионалних Рагби Клубова Европе – European Professional Club Rugby  (EPCR) пре готово годину дана је одлучило да се финала Купа Шампиона и Челинџ Купа играју крајем маја 2023. у Даблину.

Та одлука је пала на руку даблинском диву Леинстеру који ће против Ла Рошела покушати да освоји пету титулу првака Европе у седмом покушају и тиме изједначи Тулузов рекорд. Занимљиво је да су се Леинстер и Ла Рошел и лане састали у финалу одиграном у Марсељу на Веледрому када су Французи славили 24:21 и освјили први наслов шампона Старог континента.

До сада је на Ленсдаун Роуду играно финале елитних такмичења Старог континента три пута, ово ће бити четврти. Алстер је 1999. савладао 21:6 Коломир, 2003. Тулуз је био бољи 22:17 од Перпињана а 2013. у финалу са којег смо Вас пре десет година директно и ексклузивно извештавали Тулон је победио Клермон 16:15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.