СЕКСТОН СЕ ОПОРАВЉА, БИЋЕ СПРЕМАН ДО МОНДИЈАЛА

ОПОРАВЉА СЕ: Џонатан Секстон
ОПОРАВЉА СЕ: Џонатан Секстон

Отварач репрезентације Ирске и један од кључних играча, захваљујући чијим вешинама су рагбисти са Смарагног острва освојили Првенство шест нација Грен слемом – Џонатан Секстон, по сопственом признању, очекује да ће се опоравити од повреде препоне до почетка припрема за Светски куп у Француској.

Нација је била у зебњи после победе 29:16 над Енглезима у Даблину 18. марта, чиме је Ирска поново завладала Европом али се и учврстила на првом месту листе Светског рагбија, јер је креатор игре зарадио повреду препоне због које је морао бити подвргнут операцији. Знало се да је Џонатан Секстон „завршо“ сезону али се сраховало да ће можда пропустити и Мондијал.

Ипак, касније је било наговештаја да ће се Џони можда вратити за саму завршницу Уједињеног Рагби Првенства ако Леинстер догура дотле, али и Купа европских шампона, где ће момци из Даблина покушати да преотму од Ла Рошела европски трон са којег их је управо збацила екипа с којом ће играти финале за две и недеље на свом терену.

Сам Џонатан Секстон је отклонио све сумње рекавши да ће нажалост, пропустити финала клупских такмичења, али да ће опорављен чекати почетак припрема за смотру најбољих репрезентација света које очекују Ирце 19. јуна.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.