ИЗВЕШТАВАЋЕМО ВАС ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ОКРШАЈА ОЛ БЛЕКСА И СПРИНГБОКСА

ИЗВЕШТАВАЋЕМО ВАС СА МАУНТ СМАРТА
ИЗВЕШТАВАЋЕМО ВАС СА МАУНТ СМАРТА

Игралиште стадиона Маунт Смарт у Окланду биће поприште 104. битке Новог Зеланда и Јужне Африке чиме ће отпочети друго коло Рагби Првенства, односно Првенства четири нације, али и које ће одлучити да ли ће Ол Блекси задржати наслов првака јужне хемисфере или ће га Спринбокси придодати титули шампиона света. Рагби Озон имаће част и привилегију директно и ексклузивно да Вас извештава  из највећег града Новог Зеланда.

Ривалство две стране сматра се једним од највећиху свету рагбија. Има можда и већи где је фокус можда скреће ка историји и традицији и где се јавља нетрпељивост па чак и неки облик мржње према противнику али су случају Новог Зеланда и Јужне Африке, једине две земље које су три пута подигле трофеј Вилијам Веб Елис, односно, три пута постали светски шампиони, ради се о међусобном поштовању искованом у претходне 102. године кроз 103. сусрета.

Колико су битне утакмице две стране можда најбоље сведочи пример каптена Јужне Африке Ебена Етцебета који је одлучио да остане на Новом Зеланду и предводи своју земљу у окршају са Ол Блексима и поред чињенице да му се отац упокојио пре четири дана.

Обе екипе су одлино започеле међународну сезону у години Светског купа убедљивим победама, готово идентичним резултатом. Спрингбокси на свом терену декласирали Аустралију 43:12 док је Нови Зеланд на гостовању Аргентини славио са 41:12 у првом колу Рагби Првенства.

Стандардно за Јужну Африку док је код Новог Зеанда изузетно приметан успон у игри на очекивани и пређашњи ниво после катастрофалне 2022. у којој су први пут изгубили од Аргентие на свом терену као и од Ирске која не само да је остварила прву победу на тлу Аотеарое, него је и освојила серију од три тест меча. против Ол Блекса.

У односу на претходну недељу када су оба селектора калкулисали и стратежирали, чини се да су се за овај сусрет определили да изађу у најјачим саставима без сумње што нам гарантује још један спектакуларни окршај дивова светског рагбија са којег ће Вас Рагби Озон директно и ексклузивно извештавати.

Нови Зеланд и Јужна Африка од 13. августа 1921. када су се први пут састали у Данидену и домаћи однели победу 13:5, одиграли су 103. утакмице. Ол Блекси су славили у 61. окршају а Спрингбокси у 38 док их је четири завршено без победника.

Јован Бајић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.