ИРБ НАГРАДИО НАЈБОЉЕ У 2011.

КАПИТЕН И ТРЕНЕР НАЈБОЉЕГ ТИМА НА СВЕТУ: Ричи Мек Коув и Грам Хенри.
КАПИТЕН И ТРЕНЕР НАЈБОЉЕГ ТИМА НА СВЕТУ: Ричи Мек Коув и Грам Хенри.

У Вектор Центру у Окланд пред 140 званица вечерас је Међународни рагби борд организовао традиционалну церемонију додела награда у омиљеном нам спорту за 2011. годину на коју је био позван и Рагби Озон. Тим године је Нови Зеланд док је за играча године изабран капитен Француске Тери Дусотуа.

У прелепој атмосфери у још увек узаврелој од јучерашњег финала светска кућа рагбија наградила је најуспешније у години. Награду за развој добио Руки рагби клуб из Сједињених Америчких Држава. Вернон Пу награду за доринос у служби добио је Џок Хобс, бивши Ол блек, садашњи председник Рагби савеза Новог Зеланда. За допринос у служби што се судија тиче добио је арбитар Кеит Лоренс.

УРЕДНИК РАГБИ ОЗОНА ЈОВАН БАЈИЋ СА КАПИТЕНОМ НАЈБОЉЕГ ТИМА НА СВЕТУ РИЧИЈЕМ МЕК КОУВОМ
УРЕДНИК РАГБИ ОЗОНА ЈОВАН БАЈИЋ СА КАПИТЕНОМ НАЈБОЉЕГ ТИМА НА СВЕТУ РИЧИЈЕМ МЕК КОУВОМ

Награду Међународног удружења рагби играча добио је бивши капитен Аустралије, првотимац Тулона Џорџ Смит. За женску личмност године проглашена је Рут Мичел која се бави развојем рагбија у Хонг Конгу. Награду под именом дух рагбија добила је дрвена кашика која је постала незванични термин у рагбију. За есеј године по мишљењу Међународног удружења рагби играча је полагање Рагике Самоа у мечу одлуке овогодишњек Купа три нације када је чеп треће линије Валабиса претрчао 60 метара прошао неколицину Ол блекса укључујући и капитена Новог Зеланда Ричија Мек Коува и положио.

За играча године у рагбију седам изабран је Сесил Африка из Јужноафрилке Републике. За најбољег играча света у конкуренцији јуниора проглашен је Џорџ Форд отварач Енглеске. Тренер године је главни стратег новопечених светских шампиона Храм Хенри а Нови Зеланд је најбољи тим године док је за играча године изабран капитен Триколора Тери Дусотуа.

УРЕДНИК РАГБИ ОЗОНА С НОВИМ СТАНОВНИКОМ КУЋЕ СЛАВНИХ ЏОНАХОМ ЛОМУОМ
УРЕДНИК РАГБИ ОЗОНА С НОВИМ СТАНОВНИКОМ КУЋЕ СЛАВНИХ ЏОНАХОМ ЛОМУОМ

У кућу славних Међународног рагби борда постала је богатија за још тројицу становника. То су Џејк Вајт који је пре четири године одвео Спрингбоксе до друге титуле светских шампиона и Руан Пинар који је као капитен предводио Јужну Африку до првог мондијалског славља 1995. године и легенда новозеландског и светског рагбија, прва рагби мегазвезда Џонах Лому.

Међународни рагби борд указао је велику част редакцији Рагби Озона позвавши нас на саму церемонију. Били смо привилеговани да будемо међу малобројним одабраним представницима седме силе који су добили прилику да буду у изуетном спортској дворани која је за вечерас претворена у ресторан хотела од пет звездица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.