МОМЦИ ИЗ КВИНСЛЕНДА ПРВИ ФИНАЛИСТИ СУПЕР РАГБИЈА

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Род Дејвис (с лоптом) с три есеја оверио Редсима финале.
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Род Дејвис (с лоптом) с три есеја оверио Редсима финале.

Хет триком Рода Дејвиса, есејем Бена Тапуаиа и шутерским способностима Квејда Купера Редси су успели да учине оно што ни једна генерација из Квинсленда пре њих није од како се рагби професионализвао. Разбивши Блузсе 30:14 (15:7) у Бризбејну пласирали су се у финале Супер 15 где ће на свом стадиону Санкорп у окршају за титулу шампиона јужне хемисфере угостити бољег из другог полуфиналног дуела Стормерс – Крусејдерс.

САИГРАЧИ СЛАВЕ СА ДОДОМ ДЕЈВИСОМ ПРОЛАЗА У ФИНАЛЕ
САИГРАЧИ СЛАВЕ СА ДОДОМ ДЕЈВИСОМ ПРОЛАЗА У ФИНАЛЕ

Црвендаћи су повели на старту меча преко брзоногог крила Рода Дејвиса чији је есеј Квејд Купер трансформисао. Отварач домаћих није био је прецизан за претварање после полагања Бена Таупаиа али јесте из казне нешто касније док су Плавци из Окланда једине поене у првом полувремену укњижили пред сам одлазак на одмор поентрањем Криса Ловрија и сигурним шутем Стивена Брета за додатна два.

У наставку ношени фанатичном подршком 42.500 гледала Редси су појачали притисак на троструког шампиона Супер рагбија што је резултирало са два есеја Рода Дејвиса за хет трик и још једном трансформацијом Купера који је пред крај меча дроп голом оверио пролазак у финале елитног друштва три елитне нације јужне полулопте.

НЕДОВОЉНО ДОБРИ ЗА РЕДСЕ: Стуб Блузса Џон Афоа у продору.
НЕДОВОЉНО ДОБРИ ЗА РЕДСЕ: Стуб Блузса Џон Афоа у продору.

Све што су рагбисти из највећег града Новог Зеланда успели да учине у другом полувремену биле су две казне Лука Мек Алистера. Једноставно нису могли да прођу бедем момака у црвеним дресовима а и када су то чинили грешке у кључним моментима су их спречиле да избегну пораз.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.