НАСТАВЉА СЕ СВЕТСКА СЕРИЈА СЕДМИЦЕ ТУРНИРОМ У ВЕЛИНГТОНУ

ДЕТАЉ С МЕЧА НОВИ ЗЕЛАНД - КАНАДА: северноамериканци ваде лопту из рака
ДЕТАЉ С МЕЧА НОВИ ЗЕЛАНД - КАНАДА: северноамериканци ваде лопту из рака

Светска серија рагбија седам наставила се четвртим од девет турнира, првим у новој години, коме је данас и сутра домаћин Велингтон. После првог дана борби у главном граду Новог Зеланда познати су парови четвртфинала. У нокаут фази Купа састаће се Сједињене Америчке Државе – Аргентина, Фиџи – Енглеска, Шкотска – Јужна Африка и домаћини са Аустралијом.

Једине две екипе које после првог дана не знају за пораз су Ол блекси и Фиџи. Момци у црном бране титулу и у самој серији али и у на турниру у Велингтону где су лане били најбољи. Међутим, почетак сезоне није најбоље крену момцима Гордона Теџинса. Нови Зеланд је трећи у генералном пласману иза Фиџија и првопласиране Јужне Африке. Ако одбране титулу на свом терену биће им то први турнир где ће се попети на највише постоље и тиме побољшати шансе да и после деветог скупа најбољих седмичара планете освоје злато.

Дефинитвно најбољи утисак првог дана такмичења у Велингтону су оставили рагбисти Сједињених Америчких Држава. Иглси су превазишли сами себе, све изненадили и пласирали се у четвртфинале Купа, што само указује да је и држава озбиљно стала иза својих рагбиста обзиром да се ради о олимпијском спорту, што већ даје позитивне резултате. Једини пораз у групи А претрпели од Јужне Африке 26:14, док су савладали Јапан 40:5 и Француску 38:7.

Овогодишња Светска серија рагбија седам Међународног рагби борда, односно Светског рагбија, како је преименована планетарна кућа рагбија, има посебну тежину.  Четири најбоље селекције на крају сезоне директно ће се пласирати на Игре у Рију 2016. где ће рагби, у облику седмице, поново ући у породицу олимпијских спортова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.