ОЛ БЛЕКСИ С НЕСТРПЉЕЊЕМ ИСЧЕКУЈУ ПОЛУФИНАЛЕ СА ЈУЖНОМ АФРИКОМ

СПРЕМНИ ЗА ИЗАЗОВ: Ма` а Нону, Иан Фостер и Ричи Мек Коув. ФОТО: Радомир Бајић
СПРЕМНИ ЗА ИЗАЗОВ: Ма` а Нону, Иан Фостер и Ричи Мек Коув. ФОТО: Радомир Бајић

На последњем тренингу Ол блекса, макар оном пред очима јавности, уочи полуфинала Светског купа у Енгелској, није се много могло видети што је и разумљиво али по ономе што се чуло на прес конференцији може се извући јасан закључак – Новозеланђани са нестрпљењем очекују окршај са Јужном Африком.

Пред сам тренинг испод трибина стадиона Твикенхем у Лондону на службеном улазу на терен велелепног спортског здања направила се велика гужва обзиром да је интересовање медија за последње појављивање светских шампиона било изузетно.

По уласку на игралиште, пред крај тренинга, затечени су Ол блекси како приводе сесију крају. Деловали су опуштено на први поглед али је у атмосфери била приметна напетост.

ПОСЛЕДЊИ ТРЕНИНГ ПРЕД ПОЛУФИНАЛЕ: Ол блекси опуштени на терену Твикенхема. ФОТО: Радомир Бајић
ПОСЛЕДЊИ ТРЕНИНГ ПРЕД ПОЛУФИНАЛЕ: Ол блекси опуштени на терену Твикенхема. ФОТО: Радомир Бајић

У медија центру новинарима који су се пребацили са терена Твикенхема у веома кратком року, обратили су се помоћни трене Иан Фостер, капитен Ричи Мек Коув и центар Ма` а Нону.

Први је реч имао Иан Фостер који је прокоментарисао временске услове прогнозиране за сутра:

Водили смо рачуна о времену неколико претходних дана. Као и увек, мораш имати план и прилагодити се ако услови то налажу. Веровали или не, и ми на Новом Зеланду одиграмо по коју утакмицу по киши, тако да бићемо уреду ако сутра буде падала – рекао је Фостер алудирајући на раније претпоставке новинара да се Ол блекси неће моћи прилагодити условима за игру по киши и додао:

Наш фокус ће бити да не чинимо ништа препаметно. Све је у томе да одрадимо основе како треба. Ако буде неких мудрорија, оне ће бити резултат добро урађених основа.

Ричард Мек Коув, деловао је опуштеније него икад. Имао је искрен осмех на лицу и са великом задовољством одговарао на питања новинара.

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ЛОНДОНА: Радомир (десно) и Јован Бајић
ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ЛОНДОНА: Радомир (десно) и Јован Бајић

Прво се односило на његове ожиљке, тачније колико их је зарадио против Јужне Африке, обзиром да је имао видљив на челу као последицу четвртфиналног разбијања Француске. Ричи се осмехнуо и рекао:

Не знам колко их имам тачно али знам да сам их пар зарадио у дуелима са Спрингбоксима. Играо сам одиграо неколико утакмица против њих, одлична су екипа. Сутра ће бити брутална утакмица али то је оно што волим. Бити у окружењу против таквог противника и играти меч под таквим интезитетом је оно зашто играмо рагби и није ми жао ожиљака који иду заједно с тим.

Ричард Мек Коув који ће се највероватније опростити ако не од клупског рагбија, онда дефинитвно репрезентативног објаснио је каква атмосфера влада у тиму:

Гледајући како су момци данас тренирали увидео сам да смо на позицији на којој желимо да будемо. Веома смо свесни изазова који нас очекују. Сутра у четири сата је она прва ствар. Имам поверење у момке да су потуно спремни за оно што нам спрема.

Упитан је и да прокоментарише и предстојећи окршај са Скалком Бургером који ће по свему судећи бити последњи два великана светског рагбија:

Прижељкујем те прилике са великим исчекивањем и ако ми се поново не укажу, ништа нећу жалити да ова буде незаборавна. Он је човек према којем имам изузетно поштовање али  сутра ћу урадити све да ја изађем како победник – рекао је Ричи из открио да му је најомиљенији дуел са Спрингбоскима онај из 2008. године у Кејп Тауну када су савладали сутрашњег ривала 19:0 недозволивши му ни почасне поене да укњижи.

Прво полуфинале Светског купа у Енглеској измешу Новог Зеланда и Јужне Африке одиграће се сутра на терену стадиона Твикенхем у британској престоници са почетком у 16 сати по локалном, односно 17 по централноевропском времену.

http://www.rugbyozone.com/?p=16165

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.