ПРЕПОЛОВЉЕНА КАЗНА КАПИТЕНУ ИТАЛИЈЕ

ПОНОВО НА РАСПОЛАГАЊУ АЗУРИМА: Серђо Парисе.
ПОНОВО НА РАСПОЛАГАЊУ АЗУРИМА: Серђо Парисе.

Азури су добили значајно појачање пред суботње гостовање Енглеској на Твикенхему. После жалбе коју су заједно поднели Рагби савез Италије и сам изгредник Серђо Парисе на четрдесетодневну суспензију „зарађену“ вређањем судије, дисциплинска комисија Рагби савеза Француске умањила је казну капитену рагбиста с Апенинског полуострва за пола, чиме се чеп Стад Франаса ставља на располагање селектору Жаку Брунелу за лондонски дуел.

Парисе је пре месец дана у победи против Бордоа у 18. колу Топ 14, добио црвени картон јер је вређао судију. На саслушању капитен Азура и Парижана је остао при тврдњи да није учинио поменуто али да јесте направио грешку. Дисциплинска комисија је одбацила Серђову одбрану како неосновану и суспендовала га на 40 дана, односно до краја Купа шест нација. Међутим, после заједничке жалбе Парисеа и Италијана, Французи су ипак одлучили да преполове казну.

У међувремену и одсуству капитена, Италијани су поражени од Велшана у Риму на Олимпику 26:9 али новим расплетом, обзиром да у суботу суспензија истиче чепу треће линије мелеа, Жак Брунел планира да већ сутра дан стави Серђа Парисеа у стартну поставу за утакмицу против Енглеза на којег ће моћи да рачуна и за последњи меч Азура у овогодишњем Купу шест нација против Ирске у Вечном граду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.