ЧЕЛИКУ ГРАДСКИ ДЕРБИ, ИСТОРИЈСКА ПОБЕДА ХЕРЦЕГА У МОСТАРУ

СРЕДИЛИ ГРАДСЕ РИВАЛЕ: рагбисти Челика у продору против Рудара. ФОТО: ЗЕРАГБИ.
СРЕДИЛИ ГРАДСЕ РИВАЛЕ: рагбисти Челика у продору против Рудара. ФОТО: ЗЕРАГБИ.

Протеклог викенда у Босни и Херцеговини одиграну одигране су утакмице првог кола сениорског првенства. У зеничком дербију шампион је био успешнији. Рагбисти Челика су савладали Рудар 25:3 (15:0) на стадиону Камберовића поље док је Херцег у Мостару бољу у дуелу с ТРК Вориорсима и остварио историјску победу 15:10.

Обзиром да је седам дана раније у циљу што бољих припрема Челика за четвртфинале Балакнско – дунавског првенства унапред одиграно друго коло, суботуа је била резервисана за премијерно. Челику су нови тријумф донели полагањима Кенана Узуновића, Арнима Кавазовића, Хамзића а Харис Оруч се два пута уписао у листу стрелаца док је једине поене за Рудар из казне укњижио Елвис Тука.

После вишедеценијског поста у Мостару је одиграна првенствена утакмица. Херцег је пред својом публиком освојио прве бодове есејима Дарка Рајића, Роберта Шкобића и Домагоја Бена. За комбиновану екипу Трешњањског рагби клуба и Немиле која ће се у првенству Босне и Херцеговине такмичити под именом ТРК Вориорс поентирали су Алдијан Синановић и Мелвин Баручија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.