СВЕТЦИ ПРВИ МЕЂУ ОСАМ НАЈБОЉИХ

МЕЂУ ОСАМ НАЈБОЉИХ: Џејмс Дауни центар Светаца у окршају против Единбурга.
МЕЂУ ОСАМ НАЈБОЉИХ: Џејмс Дауни центар Светаца у окршају против Единбурга.

Рагбисти Нортхемптона први су изборили место у четвртфиналу елитног клубског такмичења Старог конинента. Сеинтси су синоћ на свом Френкинс гардену убедљиво савладали Единбург са 37:0 (15:0) док је у другом мечу групе 1 Европског рагби купа (ЕРК) Кардиф био бољи од Кастра 14:9 (11:3). У последњој утакмици првог дана петог кола ЕРК Клермон је изашао као победник из француског дуела с Расингом победивши га 28:17 (7:10).

НЕМИЛОСРДАН ПРЕМА ШКОТИМА: Пол Дигин постиже четврти есеј против Единбурга.
НЕМИЛОСРДАН ПРЕМА ШКОТИМА: Пол Дигин постиже четврти есеј против Единбурга.

Светци су за сада поред браниоца трофеја Тулуза једина екипа која не зна за пораз у оквирима Европског рагби купа. До пете узастопне победе Нортхемптом је дошао и без Кортнија Лова и Криса Ештона који су се повредили у прошлонељеном дуелу против Лестер Тајгерса у оквиру енглеског Премијершипа. Али то као да није много утицало на крило Пола Дигина који је постигао четири од пет есеја Сеинтса.

Момци из престолнице Шкотске који по квалитету не заосају у многоме за  ривалима из Нортхемптона били су у тој мери надиграни да нису успели да постигну ни почасне поене.

БЕЖИ КАСТРУ: Аријер Блуза Крис Чекај у продору.
БЕЖИ КАСТРУ: Аријер Блуза Крис Чекај у продору.

У мечу можда од пресудне важности за освајање друге позиције у групи која обезбеђује наставак такмичења али у Челинџ купу Блуз је победом против Кастра приближио ривалу на само бод разлике. Обзиром да су шутери екипа по три пута погодили мету пресудни моменат био је есеј репрезентативног крила Велса Лија Халфпенија који је одиграо тек у другу утакмици од како се опоравио од повреде лигамената колена.

НЕЗАДРЖИВ: Чеп Клермона Сионе Лауаки у продору.
НЕЗАДРЖИВ: Чеп Клермона Сионе Лауаки у продору.

Шампион Француске победом против Расинг Метроа изједначио се Ленстером на водећој позицији у групи 2 и нада се данашњем киксу Ираца у дуелу против Сараценса чиме би остао на деоби првог места. Међутим, развој ситуације није био бајан по Клермон јер је Расинг на полувремену имао предност 10:7 есејем Јужноафриканаца Бернарда Ла Руа казном и трансформацијом рагби Марадоне Хуана Мартина Хернандеза.

Заостатак из првих 40 минута игре домаћи су надокнадили и престигли у наставку меча полагањима Џејсона Вајта, Томаса Доминга и капитена Аурелијена Ружерија.

Данас се игра шест утакмица петог кола а најзинимљивије биће у Белфасту где Алстер дочекује Биариц и Тлалетлију где ће Скарлетси угостити Лестер Тајгерсе. Оба сусрета даће нове или задржати старе екипе на првим позицијама у групама 4 и 5 с тим да се Перпињан може умешати за челну позицију у групи 5 под условом да остане непоражен на гостовању Бенетону у Тревизу обзиром да су Италијани прошле године на истом терену савладали Каталонце.

РЕЗУЛТАТИ И РАСПОРЕД УТАКМИЦА ПЕТОГ КОЛА

Синоћ:

КАРДИФ БЛУЗ – КАСТР 14:9 (11:3), група 1

НОРТХЕМПТОН СЕИНТС – ЕДИНБУРГ 37:0 (15:0), Група 1

КЛЕРМОН – РАСИНГ МЕТРО 28:17 (7:10), група 2

Данас:

ЛЕНСТЕР – САРАЦЕНС, група 2

БАТ – АИРОНИ, група 4

БЕНЕТОН ТРЕВИЗО – ПЕРПИЊАН, група 5

ТУЛУЗ – ЊУПОРТ ГВЕНТ ДРАГОНС, група 6

АЛСТЕР – БИАРИЦ ОЛИМПИК, група 4

ТЛАЛЕТЛИ СКАРЛЕТС – ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС, група 5

Сутра:

ГЛАЗГОВ ВОРИОРС – ЛОНДОН ВОСПС, група 6

ЛОНДОН АЈРИШ – ОСПРЕЈС, група 3

ТУЛОН – МАНСТЕР, група 3

ТАБЕЛЕ

Група 1

ИРСКА220074:17 210
ЕНГЛЕСКА220043:3808
ШКОТСКА210143:4615
ФРАНЦУСКА210137:5404
ВЕЛС200240:4333
ИТАЛИЈА200224:6311

Група 2

[table “6” not found /]

Група 3

[table “7” not found /]

Група 4

[table “8” not found /]

Група 5

[table “9” not found /]

Група 6

[table “10” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.