УПОКОЈИО СЕ НИКОЛА СТАНЧЕВИЋ

ЛЕГЕНДА ДИНАМА, ЈУГОСЛОВЕНСКОГ и СРБСКОГ РАГБИЈА: Никола Станчевић
ЛЕГЕНДА ДИНАМА, ЈУГОСЛОВЕНСКОГ и СРБСКОГ РАГБИЈА: Никола Станчевић

Легенда југословенског, панчевачког и српског рагбија Никола Станчевић преставио се у Господу у 72. години живота. Сахрана чувеног капитена некада славног Динама и репрезентације Социјалистиче Федеративне Републике Југославије, одржаће се у среду, 12. априла у 13 сати на Новом гробљу у Панчеву.

Вепрови са обала Тамиша и Дунава харали су бившом нам државом под капитенством чувеног Николе Станчевића у свету рагбија и међу пријатељима познатијег као Никола – Ниџа Босанац.

Никола Станчевић је по проценама за свој вољени Динамо одиграо готово 400 утакмица. За државни тим, прву од 81. утакмице, одиграо је против Чехословачке 21. октобра 1974. године. Репрезентацију Југославије водио је као капитен на 41. мечу.

Један је од тројице легенди Динама чија се велика урамљена слика држала у клупским просторијама.

Сећам се као клинац, када сам већ увелико био отрован рагбијем, са каквим страхопоштовањем и дивљењем сам се јављао Ниџи Босанцу кад год бих га срео у граду и са још већим дивљењем сам му се јављао као одрасла особа. Кад год бих га срео, кроз главу би ми пролазиле слике прича старијих рагбиста који су заједно са Ниџом крвљу и знојем стварали славу Динама који је 70. година прошлог века харао Југославијом.

Вјечнаја памјат, царство ти Небеско!

Јован Бајић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.