ШАРКСИ ШАМПИОНИ ЈУЖНЕ АФРИКЕ

ШАМПИОНИ ЈУЖНЕ АФРИКЕ: Натал Шаркси
ШАМПИОНИ ЈУЖНЕ АФРИКЕ: Натал Шаркси

У финалној утакмици Кари купа вечерас одиграној на стадиону Кинс парк у Дурбану Натал Шаркси поразили су Встерн Провинс 30:10. Најзаслужнији за освајања титуле шампиона Јужне Африке био је двадесетогодишњи отварач Ајкула Патрик Ламби који је постигао 25 поена из два есеја, три трансформације и три казне.

ДУЕЛ САИГРАЧА ИЗ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: Брајан Хабана (с лоптом) избегава Одвеа Ндунганеа
ДУЕЛ САИГРАЧА ИЗ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: Брајан Хабана (с лоптом) избегава Одвеа Ндунганеа

На самом старту меча прве поене на утакмици укњижили су Провинцијалци из казненог ударца преко Вилијама Да Вала.

Одговор Патрика Ламбија у облику прецизног шута на стативе из казне за изједначење уследио је за свега два а три минута касније Шаркси прелазе у вођство есејем Карла Меклиода. Ламби је био сигуран из трансформације.

Пред крај првог полувремена момак који је у јуну као капитен водио јуниоре Спрингбокса до финала светсгог првенства, повисио је предност Ајкула на 23:3 полагањем лопте, претварањем и са две казне.

До одласка на одмор Вестерн провинс успео је да смањи вођство ривала есејем капитена Скалка Бургера који је трансформисао Да Вал.

Колико су екипе биле изједначе по повратку из свлачионица и каква се битка водила на терену трећег најстаријег рагби стадиона на свету најбоље осликава податак да ни једна страна није пронашла начин да постигне поене.

ДУЕЛ ЛВАЗИЈА МВОВОА (с лоптом) И ДИОНА ФУРИА
ОДУШЕВИО СЕЛЕКТОРА: Лвази Мвово (с лоптом) у дуелу с Дионом Фуријем.

У рововојској борби две најбоље екипе земље светских шампиона три минута пред крај финала Патрик Лаби поново је пронашао рупу у одбрани плаво-белих, бацио се са лоптом у есеј простор противника између статива што му је олакашало претварање за коначних 30:10.

Натал Шаркси тријумфом у финалу Кари купа освојили су шесту титулу шампиона Јужне Африке.

Вестерн провинс вечерас је први пут после девет сезона играо меч за наслов првака државе. Екипа из Кејп Тауна која је са 32 титуле далеко најуспешнији рагби колектвив земље с југа Црног континента последњи пут домогла се трофеја 2001. године победом 29:24 управо против Натал Шаркса. И у финалу годину дана раније састале су се исти клубови епилог је био сличан. Вестерн провинс је славио са 25:15.

ФАНТАСТИЧНОМ ИГРОМ У ФИНАЛУ КУПА ЗАРАДИО ПОЗИВ ПИТЕРА ДЕ ВИЛИЕРСА: Патрик Ламби.
ФАНТАСТИЧНОМ ИГРОМ У ФИНАЛУ ЗАРАДИО ПОЗИВ ПИТЕРА ДЕ ВИЛИЕРСА: Патрик Ламби с Кари купом у рукама.

Одмах по завршетку финала Кари купа селектор Јужафричке републике Питер Де Вилијерс саопштио је да рачуна на услуге Партика Ламбија и Лвазија Мвовоа за Јесењу турнеју по северној хемисфери. Дуо Шаркса до сада није имао част да носи боје Спрингбокса и двојица су од шесторице играча којима ће се у мечевима против Ирске, Шкотске, Велса и Енглеске указати прилика да дебитују.

НАТАЛ ШАРКС – ВЕСТЕРН ПРОВИНС 30:10 (23:10)

Стадион Кингс парк у Дурбану.

Гледалаца: 55.000

Судија: Крег Жубер (Јужна Африка)

НАТАЛ ШАРКС: Тендаи Мтаварира, Бизмарк Ду Плесис, Јани Ду Плесис (Еуген Ван Стаден 56`), Стивен Сајкс, Алистар Харгривс (Жаке Ботес 67`), Киген Денијел, Вилијем Алберст, Рајан Канковски, Карл Меклиод (Рори Кокот 40`), Патрик Ламби, Лвази Мвово, Андрес Страус (Риан Сванепел 71), Стефан Тербланче, Одва Ндунгане, Луис Лудик.

ЕСЕЈИ: Карл Меклиод (6`), Патрик Ламби (12`, .

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Патрик Ламби (7`, 13`).

КАЗНЕ: Патрик Ламби (3`, 16`, 25`).

ВЕСТЕРН ПРОВИНС: Џеј Ди Милер (Џеј Си Крицингер 49`), Дион Фури, Брок Харис, Едријан Фондсе (Де Кок Стјенкамп 56`), Ентони Ван Зил, Скалк Бургер, Френсис Лоу, Дуан Вермеулен, Рики Џенуари (Девалт Дувенхаџе 28`), Вилијем Да Вал, Брајан Хабана, Жан Де Вилијерс, Жуан Де Јонг (Пол Бош 28`), Џио Аплон, Конрад Џантџес.

ЕСЕЈ: Скалк Бургер (36`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Вилијем Да Вал (36`).

КАЗНА: Вилијем Да Вал (1`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.