НЕОБИЧАН ПОРАЗ ШАМПИОНА ЕВРОПЕ

УДАРИО ЗНАЛАЦ НА ЗНАЛЦА: фудбалер Метју Валбуена у дуелу са рагбистом Пијериком Гунтером
УДАРИО ЗНАЛАЦ НА ЗНАЛЦА: фудбалер Метју Валбуена у дуелу са рагбистом Пијериком Гунтером

У склопу добротворне акције за бробу против рака на терену стадиона Ив Мајол у Тулону одиграна је необична фудбалска утакмица између домаћег Рагби клуба Тулон и комшијског Фудбалског клуба Олимпик из Марсеља. Једно полувреме које је судио легенда Манчестер Јунајтеда Ерик Кантона играно је по правилима Асоциације и добили су га плаво бели 5:4. У другом полувремену правду делио бивши селектор репрезентације Француске Марк Ливермон, играно је по правилима Уније и било је нерешено 31:31 па су укупним резултатиом 36:35 тијумфовали фудбалери у плаво-белим дресовима.

У првих 45. минута у редовима шампиона Европе посебно се истакао аријер Дилон Армитиџ са два гола док је његов брат Стефан, крилни треће линије мелеа исто имао запажену улогу али на неубичајеној позицији, на голу домаћина.

РАГБИСТИ ТУЛОНА ГЛЕДАЈУ ФУДБАЛЕРЕ ОЛИМПИКА КАКО СЕ СНАЛАЗЕ СА ЛОПТОМ
РАГБИСТИ ТУЛОНА ГЛЕДАЈУ ФУДБАЛЕРЕ ОЛИМПИКА КАКО СЕ СНАЛАЗЕ СА ЛОПТОМ

У другом полувремену екипу Тулона је појачао чувени Ерик Кантона, који је био један од најбољи фудбалера света и први странац којег су Енглези прогласили у њихој земљи за најбољег. И у 47. години живота је показао завидну физичку форму али не баш и шутерске способности које су га красиле током фудбалске каријере. Извевши транформацију после једног од есеја, лопта је погодила пречку и пала испред гола. Да је прешла с друге стране, вероватно необичан сусрет био завршен ремијем, овако, шампион Старог континена је претрпео први пораз у сезони.

Сигурно екипи коју је Џони Вилкинсон својим шутевимма и Делон Арнитиџ есејем поставио на европски трон у финалу одиграним против Клермона на стадиону Ленсдаун Роуд у Даблину крајем маја, одакле смо Вас директно извештавали, пораз није тешко пао јер сав приход од 12.000 улазница уз донације је отишао за борбу против рака.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.