ОРЛОВИ ПРОТИВ ЛЕТОНАЦА ТРАЖЕ ПРВЕ БОДОВЕ

И ПОХОДУ НА ПРВЕ БОДОВЕ: Репрезентативци Србије Борис Мартић (лево) и Иван Пирковић у дуелу с Летонцима.
У ПОХОДУ НА ПРВЕ БОДОВЕ: Репрезентативци Србије Борис Мартић (лево) и Иван Пирковић у дуелу с Летонцима.

Државни тим Србије у првој утакмици пред домаћом публиком у новом циклусу такмичења покушаће да стигне до првих бодова у групи Б дивизије 2 Купа европских нација који се важе и за квалификације за Мондијал 2015. у Енглеској. Прилика за то Орловима ће се указати сутра у 14 сати на игралишту Милиционара у Макишу где ће одмерити снаге с Летонијом.

Изабраници Драгана Грујића после пораза на гостовању Израелу имали су две недеље на располагању за припрему сусрета са Летонијом. Бивша совјетска република дошла је у нашу групу као последњепласирана у групи А дивизије 2 Купа европских нација. Та чињеница не би требала да завара јер су Летонци озбиљан противник кога треба поштовати али ни поценити своје могућности.

НОВИ ИЗАЗОВ У БЕОГРАДУ: Миладин Живанов у контакту с Летонцем.
НОВИ ИЗАЗОВ У БЕОГРАДУ: Миладин Живанов у контакту с Летонцем.

Србија и Летонија у прошлости су одиграле један меч. Тада у групи Б дивизије 3 , 3. маја 2003. у Београду претрпљен је пораз 29:18. Међутим, Орлови су у финалу групе Б Европског првенства у рагбију седам 10. јула прошле године славили у Риги 24:19 против домаћина турнира и пласирали се у виши ранг другим есејем Милана Орловића у последњим секундама сусрета ћиме су послати велики дужници Летонцима.

Колко је пораз у финалу заболео најбоље је осликлао понашање челника Рагби савеза Летоније који су после утакмице одбили да редакцији Рагби Озона саопште тачан резултат сусрета. О инциденту после меча у Риги вше информација можете наћи овде http://www.rugbyozone.com/?p=3249.

Наравно, другачије су концепције игре у олимпијској дисциплини и у рагбију 15 али оно што се са сигурноћу може констатовати из свега горе наведеног је да нас сутра у Макишу очекује веома интересантан меч.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.