ЧИФСИ И СТОРМЕРСИ ОТВАРАЈУ ПЕТО КОЛО СУПЕР РАГБИЈА

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ПОГЛАВИЦА И ОЛУЈНИКА
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ПОГЛАВИЦА И ОЛУЈНИКА

Дуелом у Хамилтону између Чифса и Стормерса, одпочеће пети викенд најјачег такмичења франшиза јужне хемисфере. По завршетку окршаја на стадиону Ваикато, у Мелбурну ће Ребелси дочекати Крусејдерсе док ће се преосталих пет утакмица петог кола Супер 15 рагбија у којем су слободни Булси, одиграти у суботу.

Шампиони јужне полу лопте пред гостовање Јужноафриканаца имали су недељу дана више на располагању за предстојећи сусрет, обзиром да нису играли меч пре недељу дана. Колико им је дубина тима најбоље осликава чињеница да је Дејв Рени за Стормерсе из првих 15 повукао играче попут Милса Мулиаине, Робија Фруена и Асаелија Тикориоутуме које ће одменити Герет Аскомб, Том Маршал и Џејмс Лоу.

Олујници који су на гостовању Крусејдерсима претрпели пораз од један разлике захваљуучи прецизним шутем из казне Тома Тејлора пет минута пред крај сусрета, готово ће се у истом саставу као и у Крајстчрчу супротставити Поглавицама.

Оно око чега се дигла прашина после меча на источној обали јужног острва Новог Зеланда, је опструкција противника од стране домаћина око рака, на шта су указали тренер екипе из Кејп Тауна Алистер Коетце и капитен Жан Де Вилијерс, а што је стратег Крсташа Тод Блекедер признао правдавши дела одабиром тактике, и због чега ће обојица посебно попричати са Крегом Жубером, судијом сутрашњег меча и од њега тражити само поштено дељење правде.

Крусејдерсе које је претходне суботе спасила казна Тејлора, у петак ће поново гостовати Ребелсима у главном граду аустралијске државе Викторија где су пре две године у првом судару две франшизе птертпели пораз 28:19. Са седам титула најтрофејнији тим Супер рагбија, без обзирана на неубедљиву победу против Стормерса, је под великим притиском очекивањима бољих игара и поучени сопственим искуством историје сусрета са Бунтовницима, с великим поштовањем према противнику ће ући у меч.

Хурикејнси који још једну сезону отворили катастрофално, са два пораза, можда ове суботе обрадовати своје навијаче, наравно у случају да победе Читасе. Разлог за оптимизам би требао да лежи у чињеници да су рагбисти из Блумфонтејна који су претходне сезоне били најпријатније изненађење и умало прошли по први пут у полуфинале, у четири утакмице су претрпели три пораза и остварили једну победу.

ПАРОВИ ПЕТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

ЧИФС – СТОРМЕРС

РЕБЕЛС – КРУСЕЈДЕРС

Субота, 15. март:

ХУРИКЕЈНС – ЧИТАС

ХАЈЛЕНДЕРС – ВЕСТЕРН ФОРС

БРАМБИС – ВАРАТАС

ЛАЈОНС – БЛУЗС

ШАРКС – РЕДС

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД ПЕТО КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.